Afife Ödülleri’ni kimler kazanacak? İşte Afife Toto

Bu akşam tiyatro dünyasının en önemli ödüllerinden olan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini bulacak. Oyun Çıkışı, Ödül öncesinde dokuz tiyatro eleştirmeni ve gazetecinin tahminlerinden oluşan Afife Toto yayınlandı. ‘1984’, En İyi Oyun kategorisinde favori.

Kültür Sanat 3 Ekim 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Tiyatro dünyasının en önemli ödüllerinden Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri bu akşam sahiplerini bulacak. Oyun Çıkışı, ödüller öncesinde tiyatro üzerine düzenli yazan, eleştirmen ve gazetecilerden oluşan dokuz kişiden Afife Tiyatro Ödülleri’nin tüm kategorilerindeki kendi tercihlerini ve jüriden çıkacak ödül tahminlerini açıkladı.

Afife Toto’ya katılan dokuz ismin tercih ve tahminleri arasında Yılın En Başarılı Oyunu kategorisinde öne çıkan oyun, Nilüfer Kent Tiyatrosu yapımı ‘1984’ oldu. Dokuz tahminden sekizi, ödülün bu oyuna gideceği yönünde. ‘1984’ün Afife Ödülleri’nde toplam 11 kategoride adaylığı bulunuyor.

Yılın En Başarılı Yönetmeni kategorisinde İstanbul Şehir Tiyatrosu yapımı ‘Cadı Kazanı’nın yönetmeni Yiğit Sertdemir ile ‘1984’ün yönetmeni Murat Daltaban öne çıkıyor.

Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu dalında Afife Toto katılımcılarının çoğunluğu ödülün İpek Türktan’a gitmesi gerektiğini düşünürken Afife jürisinin ödülü kime vereceği konusundaki tahminler dört adaya dağılmış durumda.
Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu ödülü kategorisindeyse tercihler Onur Ünsal ile Meriç Rakalar’ı öne çıkarıyor. Katılımcıların “Ödülü alır” dediği isimlerse beş erkek oyuncu adayı arasında dağılıyor.

Afife Toto jürisinde 10Haber’den Bahar Çuhadar, Artfulliving’den Begüm Kakı, Şalom gazetesinden Erdoğan Mitrani, Kafa Dergi’den Emrah Akbaş, Oksijen’den Gülin Dede Tekin, BantMag’den Hande Sönmez, KRT TV’den Hilal Solmaz, Io Festival direktörü Leman Yılmaz ve Oyun Çıkışı ekibinden Onur Şimşek yer alıyor.

İşte Afife Toto 2023:

Afife Tiyatro Ödülleri'nde 'Tartuffe' ile '1984'e 11 adaylık, Merve Dizdar'a özel ödülAfife Tiyatro Ödülleri’nde ‘Tartuffe’ ile ‘1984’e 11 adaylık, Merve Dizdar’a özel ödül

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.