Akbank Caz Festivali Günlüğü: Mehmet Uluğ anılıyor

33. Akbank Caz Festivali'nde sahne sırası İlhan Erşahin'in. Dünyaca ünlü virtüöz, Mehmet Uluğ'u enstrümanıyla anmak için tam da onun kurduğu Babylon'da. İstanbul'un sembol konser mekânında gerçekleşecek bu anma gecesinde Erşahin'e sürpriz müzisyenler de eşlik edecek.

Kültür Sanat 6 Ekim 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

33. Akbank Caz Festivali özel bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. İlhan Erşahin’in başrolde olacağı konserle Mehmet Uluğ anılacak. İstanbul’un müzik hayatına bıraktığı derin izler ve unutulmaz katkılarıyla çok özel bir yere sahip olan Uluğ için temellerini attığı Babylon’da düzenlenecek gecede farklı müzisyenler sahnede olacak.

Mehmet Uluğ anmasında sahne İlhan Erşahin’in

20 Kasım 2013’te hayatını kaybeden Pozitif Müzik’in kurucusu Mehmet Uluğ için düzenlenecek konserde dünyaca ünlü saksofon virtüözü İlhan Erşahin’e sürpriz isimler eşlik edecek. Hatırlanacağı üzere Akbank Caz Festivali’nin önceki yıllarında da 2013’te aramızdan ayrılan müzik insanını anmak için konserler gerçekleştiriliyordu.

Bugüne dek Erik Truffaz’dan Arto Tunçboyacıyan’a pek çok ilham verici müzik insanıyla yolları kesişen İlhan Erşahin, Mehmet Uluğ Gecesi’nde de özel konuklarla karşımızda olacak. 2005’te, diğer projelerinden farklı olarak birlikte çalabileceği İstanbul Sessions’ı kuran İlhan Erşahin, 2010 yılında yayınladığı ilk albümünden bu yana sürekli ilhamı farklı yer ve zamanlarda arayıp bulmaya devam ediyor. Erşahin’in 2002 tarihli ‘Harikalar Diyarı’ adlı albümü de Mehmet Uluğ’un bir projesi olan Doublemoon’dan çıkmıştı.

Albüm kayıtlarının yanı sıra konser performanslarıyla da virtüözitesini sahneye yansıtan İlhan Erşahin son olarak 29 Eylül’de ‘1980’ adını taşıyan teklisinin üç ayrı versiyonunu yayınlamıştı. Orijinal kaydın yanı sıra enstrümental ve vokal versiyonlarının bulunduğu bu yeni şarkıda geçen hafta yeni albümünü dinleyiciyle buluşturan Gaye Su Akyol’un yanı sıra, doğunun mistik öğeleriyle batılı seslerin elektronik müzikte buluşturan Oceanvs Orientalis ve Dave Harrington da yer alıyor.

Dikkat Dikkat! U2 yeni teklisi Atomic City'yi yayınladıDikkat Dikkat! U2 yeni teklisi Atomic City’yi yayınladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.