Akbank Caz Festivali Günlüğü: Sahne sırası Immanuel Wilkins’te

Dünya çapında isimleri müzikseverlerle buluşturan Akbank Caz Festivali'ni 10Haber takip etmeye devam ediyor. Bu akşam festival kapsamında Babylon'da Immanuel Wilkins Trio sahne alırken, Nardis Jazz Club'da da özel bir anma konseri gerçekleşecek.

Kültür Sanat 4 Ekim 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

33. Akbank Caz Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Her gün birçok etkinlikle müzikseverlerin karşısına çıkan festival, bu akşam saksafonun dünya çapında ismi Immanuel Wilkins’i ağırlıyor. Gençlik yıllarından itibaren Bob Dylan, Wynton Marsalis ve Solange Knowles gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşan Philedelphia doğumlu müzisyene piyanoda Micah Thomas, Kweku Sumbre de davulda eşlik ediyor. Babylon’daki konser 21.30’da.

Immanuel Wilkins, Leonard Cohen yorumuyla karşımızda

Brooklyn’de yaşayan saksafoncu Immanuel Wilkins hakkında eleştirmenler “Doğaçlama müziğin en çekici enstrümanistlerinden biri” yorumunu yapıyor. Dikkat çekici solo çıkışı ‘Omega’nın ardından 2022’de yine Blue Note etiketi taşıyan ‘The 7th Hand’ albümünü yayımlayan müzisyen verdiği bir röportajda orkestrası eşliğinde bir tür “hiçliğe” ulaşmayı amaç edindiğini belirtmişti. Kolektif bir anlatı inşa etmeyi amaçladığını da söyleyen saksafon sanatçısı, çok katmanlı melodileriyle de dikkat çekiyor.

Immanuel Wilkins son olarak 2023 yılında yayınlanan Leonard Cohen’e saygı albümünde ‘Avalanche’ yorumuyla yer aldı. ‘Here It Is: A Tribute To Leonard Cohen’ albümünde Gregory Porter, Sarah McLAchlan, Iggy Pop, Nathaniel Rateliff, Peter Gabriel ve Norah Jones gibi isimler yer alıyor.

Immanuel Wilkins Trio’yu Babylon’da müzikseverlerle buluşturacak olan Akbank Caz Festivali’nde günün tek etkinliği bu değil elbette. Babylon’daki konserle aynı saatte Nardis Jazz Club’ta, caz tarihinin efsaneleri Louis Armstrong ve Ella Fitzgerald, 50 yılı aşan kariyerlerinde imza attıkları standartlar yankılanacak. Bu özel performansta vokalde Cemre Necefbaş, trompette Şenova Ülker, gitarda Önder Focan, basta Aydın Balpınar ve davulda da Mert Can Bilgin sahnede olacak.

Müzik Radarı'na takılanlar: The Rolling Stone, U2, Ed Sheeran ve Zerrin ÖzerMüzik Radarı’na takılanlar: The Rolling Stone, U2, Ed Sheeran ve Zerrin Özer

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.