Akbank Kısa’da En İyi Film Ödülü ‘Evcil’e

20. Akbank Kısa Film Festivali ödül töreniyle sona erdi. Ulusal ile uluslararası kategorilerde düzenlenen yarışma bölümüne bu yıl 71 ülkeden sinemacılar katıldı. En İyi Kısa Film ödülü Deniz Uysal'ın 'Evcil' adlı yapımının oldu.

Kültür Sanat 5 Nisan 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

20. Akabank Film Festivali düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. 25 Mart – 4 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen festivale 41 ülkeden kısa filmler katıldı. Nuri Bilge Ceylan’ın onur konuğu olduğu festivalde filmler, Akbank Sanat binasında, Moda Sahnesi’nde ve de çevrimiçi olarak seyirci ile buluştu. Festivalde 96 kısa ve iki uzun metraj film gösterildi.

Deniz Uysal’ın ‘Evcil’i En İyi Kısa seçildi

Oyuncu Gökçe Bahadır, yönetmen Ozan Açıktan, yazar ve yönetmen Erkan Kolçak Köstendil oyuncu Ece Dizdar ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşan ana jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu, Ulusal Yarışma ‘Festival Kısaları’ Bölümü En İyi Kısa Film Ödülü’nü, Deniz Uymaz’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Evcil’ kazandı. Aynı kategoride yönetmenliğini Şirin Bahar Demirel’in yaptığı ‘Zarafet ve Şiddet Arasında’ Mansiyon Ödülü’nün sahibi oldu.

Oyuncu Mehmet Günsür, yönetmen Tahmina Rafaella, cast direktörü Viorica Capdefier, yönetmen Ali Asgari ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşan ana jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu Uluslararası Yarışma ‘Dünyadan Kısalar’ Bölümü En İyi Kısa Film Ödülü’nü, Stephen Vuillemin’in yönetmenliğini yaptığı ‘A Kind of Teastament’ kazandı. Aynı kategoride yönetmenliğini Atsushi Hirai’nin yaptığı ‘Oyu’ ve yönetmenliğini Soha Niasti’nin ‘The Two Lives of Sepideh’ Mansiyon Ödülü’nü kazandı.

Genç Bakışlar ödülü Eve Dönüş’ten

Oyuncu Melisa Şenolsun, yapımcı Müge Büyüktalaş ve yönetmen Sinan Kesova’dan oluşan ana jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu ‘Genç Bakışlar’ Bölümü En İyi Kısa Film Ödülü’nü yönetmenliğini Demir Demirbağ’ın yaptığı ‘Eve Dönüş’ kazandı. Aynı kategoride yönetmenliğini Mahur Uslu’nun yaptığı ‘İki Mavi’ Mansiyon Ödülü’nün sahibi oldu.

Bu yıl 752 senaryonun başvurduğu, yönetmen Ceylan Özgün Özçelik, yazar Nermin Yıldırım ve oyuncu Tansu Biçer’den oluşan ana jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu ‘Forum’ Bölümü En İyi Kısa Film Senaryo Ödülü’nü Burcu Aykar ‘Rüyamda Ama’ isimli senaryosuyla kazandı. Aynı kategoride İlayda İşeri’nin ‘Tarla Fareleri’ isimli senaryosu Mansiyon Ödülü’nün sahibi oldu.

Kültür Masası: Seçim bitti şimdi belediyelerin kültür sınavı başlıyorKültür Masası: Seçim bitti şimdi belediyelerin kültür sınavı başlıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.