AKM’de şarkılar Gazze için söylendi

Dün akşam şarkılar Gazze için söylendi. İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen 'Gazze İçin Ben de Oradayım' konserine Türkiye ve dünyadan birçok sanatçı katıldı.

Kültür Sanat 21 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Sanat Hayattır Derneği dün akşam İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde Gazze ile dayanışma konseri düzenledi. Gazze için ateşkes çağrısı yapılan program TRT Müzik ekranında canlı yayında izleyiciyle buluştu. İstanbul Valisi Davut Gül, Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz ve Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’in yanı sıra siyaset, sanat, spor ve medya dünyasından pek çok kişinin katıldığı programda Filistinli çocuklar da sahneye çıkarak şiir okudu.

AKM’de düzenlenen ‘Gazze İçin Ben de Oradaydım’ konserinde Yavuz Bingöl, Emel Mathlouthi, Alim Qasımov, Azerin, Antakya Medeniyetler Korosu, Fahir Atakoğlu, Orhan Hakalmaz, Elif Buse Doğan, Ercan Saatçi, Özhan Eren, Ahmet Koç, Ali Mahzuni, Yiğit Mahzuni, Aykut Arslan, Audrey Wozniak, Oktay Üst, İbrahim Sadri ve Sinan Akçıl sahne aldı.

Konserin başlangıcında sahneye çıkan Yavuz Bingöl hazırladığı metni okudu. Metinde Bingöl “Yeryüzünde çocukların ölümünden daha yürek burkan bir şey var mıdır? Bir can dünyaya getiren bir annenin ölümünden daha yürek burkan bir şey var mıdır? Gazze’de ölen çocukların ve annelerin yanında olmak için Gazzeli olmaya gerek var mıdır? Sadece insan olmak yeterli değil midir? Yaşanan bunca ölümü, acıyı, gözyaşını görmezden gelmek, insanlık tarihinin bütün değerlerinin inkarı anlamına gelmez mi? Neye inanıyorsanız inanın, dört kitapta da bu zulüm, günah değil midir? Biz gerçeği gören ve anlatanlarız. Biz bu acıyla yüzleşen ve özgürleşenleriz. Gazzeli çocuklar ve annelerimiz, sizler için daha fazlasını yapamadığımız için bizi affedin. Şair der ki ‘Dünyanın cesur ulusları yoktur, cesur insanları vardır.’ Güzel ülkemin cesur insanları, hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Okan Bayülgen: Tek amacımız çocukları kurtarmak

Okan Bayülgen de çok değerli ve önemli bir gece olduğunu belirterek “Yavuz Bingöl’e çok teşekkür ediyoruz. Hakikaten burada bütün sanatçıların bir araya gelmesi önemli. Unutmamalıyız, unutturmamalıyız ve gündemden hiç düşürmemeliyiz, çünkü dünya seyirci kalıyor. Dolayısıyla biz ne kadar gündemimizde tutarsak, ne kadar çok hareket edersek, ne kadar çok sesimizi yükseltirsek o kadar önemli. Tek amacımız, en büyük amacımız tabii ki çocukları kurtarmak” dedi.

Etkinlik öncesi açıklama yapan Murat Kekilli vicdan sahibi pek çok sanatçının geceye geldiğini söyleyerek “Halktan da büyük teveccüh var, onlar da bu geceye katılıyor. Tabii bu savaş bize yeniden vicdani, insani sorumluluklarımızı hatırlatıyor. Bu açıdan bakıldığında duyarsız kalmamamız gerekiyor” dedi.

Filistinli yönetmen Mai Masri: Sinema bizim için direniş demekFilistinli yönetmen Mai Masri: Sinema bizim için direniş demek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.