Almanya’dan Ebru Tartıcı Borchers’a ödül

'Mahkumlar', 'İsimsiz' ve'Kız Kardeşi' gibi hem Türkiye hem Almanya'da sahnelenen oyunların yönetmeni ve çevirmen Ebru Tartıcı Borchers, Almanya Yazarlar Birliği tarafından ödüllendirildi. Birlik, ödülün gerekçesini Borchers'ın Almanca'ya yaptığı katkılar şeklinde açıkladı.

Kültür Sanat 19 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ebru Tartıcı Borchers çalışmalarına Türkiye, Almanya ve Avusturya ekseninde devam ediyor.

Yönetmen ve çevirmen Ebru Tartıcı Borchers, çevirisini yaptığı tiyatro oyunları ile Almanya Yazarlar Birliği tarafından ödüllendirildi. Birlik, ödülün gerekçesini Borcher’ın “Almanca’ya yaptığı katkılardan dolayı” olduğunu açıkladı.  ‘Mahkumlar’, ‘Miriam Yasta’, ‘İsimsiz’ve ‘Kız Kardeşi’ gibi hem Türkiye hem Almanya’da sahnelenen oyunların yönetmeni Borchers, Instagram’dan yaptığı paylaşımda ödülü kazanmanın mutluluğunu “Başka bir gün, hayatımı sevmek için gerçek bir neden daha” notuyla paylaştı.

1990 doğumlu sanatçı, Ankara’da tiyatro eğitimi aldıktan sonra 2015 yılında Almanya’ya taşındı. Maxim Gorki Tiyatrosu’nda rejisör asistanı olarak görev yaptı ve film alanında da çalışmalarda bulundu. 2018 yılında Salzburg Mozarteum Üniversitesi’nde Thomas Bernhard Enstitüsü’nde rejide yüksek lisans eğitimine başladı.

Yetenekli yazarlar teşvik

“Autorenstiftung 2023” ödülü, tiyatro, radyo, film ve televizyon için yazan yetenekli yazarlara ödüller ve burslar vererek destekliyor ve teşvik ediyor. Ayrıca seminerler, sempozyumlar ve tartışma forumları gibi etkinliklerin düzenlenmesini, önemli yayınların basımında yardımcı olmayı ve çeşitli projeleri ve faaliyetleri destekleyerek yazarlara fırsat sunuyor.

Kaş Caz Festivali'nin programı açıklandıKaş Caz Festivali’nin programı açıklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler