Altın Aslanlı ‘Zavallılar’ için takvimler 9 Şubat’a işaretlenebilir

Yorgos Lanthimos'un 80. Venedik Film Festivali'nde En İyi Film seçilerek Altın Aslan ödülü kazanan filmi 'Zavallılar'ın vizyon tarihi belli oldu. Başrolünde Emma Stone'un yer aldığı modern Frankenstein hikâyesi 9 Şubat'ta vizyona girecek.

Kültür Sanat 27 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Altın Aslan'lı filmde Emma Stone ve Mark Ruffalo rol alıyor.

80’inci Venedik Film Festivali’nde En İyi Film seçilerek Altın Aslan ödülüne değer görülen ‘Zavallılar/Poor Things’ filminin Türkiye vizyon tarihi belli oldu. Daha önce ‘Sarayın Gözdesi’ filminde çalışan yönetmen Yorgos Lanthimos ve Oscar ödüllü oyuncu Emma Stone’u yeniden bir araya getiren film için takvimler 9 Şubat’a işaretlenebilir.

İskoçyalı yazar Alasdair Gray’in aynı isimli romanından uyarlanan ve yönetmen Yorgos Lanthimos’un beş yıl sonra beyazperdeye döndüren ‘Zavallılar’ için yönetmenin en iyi filmi yorumu yapılıyor. İzleyicileri 19. yüzyıl Avrupasına götüren film, filmde Victoria döneminde tuhaf doktor Godwin Baxter’ın dirilttiği Bella’nın yeni hayatında nasıl özgürlükçü ve isyankar bir karaktere dönüştüğünün öyküsünü anlatıyor.

Modern bir Frankenstein yorumu

Başrol Emma Stone’a, Mark Ruffalo, Ramy Youssef, Willem Dafoe’nun eşlik ettiği film, modern ve özgün bir Frankenstein hikayesi olarak tanımlanıyor.

Resmi açıklamaya göre filmin konusu şöyle: Bir bilim insanı tarafından hayata döndürülen genç Bella, trajik bir şekilde ölür. Ancak sıra dışı bir bilim insanı olan Dr. Godwin Baxter beynini, bir bebeğin beyni ile değiştirerek onu hayata döndürür. Bexter’ın koruması altında olan Bella, etrafındaki dünyayı keşfetmek için kendini keşfetme yolculuğuna çıkar. Bu sırada onun yolu, becerikli ve ahlaksız bir avukat olan Duncan Wedderburn ile kesişir ve ikisi kıtalar arası çılgın bir maceraya atılır.

Venedik'te jüri zarfı açtı: Altın Aslan'ı Lanthimos'un 'Poor Things' kazandıVenedik’te jüri zarfı açtı: Altın Aslan’ı Lanthimos’un ‘Poor Things’ kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.