ABD, haneden birini ve iflah olmaz hayvan hakları savunucusu Bob Barker’ı kaybetti

Sunduğu programlarla ABD'de neredeyse her eve girdi. Güzellik yarışmalarının vazgeçilmez simasıydı. Ama en önemlisi iflah olmaz bir hayvan hakları savunucuydu. Bob Barker 99 yaşamını yitirdi. Lakin ABD toplumunun kollektif hafızasında müstesna bir yer edindi.

Kültür Sanat 27 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Bob Barker, televizyonculuk kariyeri boyunca 50 yıldan uzun bir süre ekranlarda yer aldı.

Dile kolay, 30 yılı aşkın bir süre sunduğu ‘The Price is Right’ yarışmasıyla tabiri caizse Amerika Birleşik Devletleri’ndeki her eve giren Bob Barker, 99 yaşında hayatını kaybetti. Teşbihte hata olmaz derler: bizim için Halit Kıvanç neyse onlar için de Barker oydu. Sunduğu yarışma programının yanı sıra hayvan hakları konusundaki aktivist tavrıyla da bilinen sunucu, yapılan açıklamaya göre evinde, doğal nedenlerle öldü.

12 Aralık 1923 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Washington eyaletinde dünyaya gelen efsane sunucu, İkinci Dünya Savaşı sırasında askerliğini yaptıktan sonra yavaş yavaş onu şöhrete taşıyacak olan adımları atmayı sürdürdü. Savaş sonrasında üniversite eğitimine başlayan Bob Barker, bu dönemde bir yandan da radyolarda yayınlar sundu. Bu, onun ileride zirveye ulaşacak yolculuğunun da ilk kırılma noktası olacaktı. 1956 yılında NBC’nin gündüz kuşağı programı ‘Truth or Consequences’ın sunuculuğunu üstlenerek başladığı televizyonculuk macerasında Amerika Birleşik Devletleri çapında büyük bir üne kavuştan Bob Barker, 18 yıl boyunca aralıksız bir şekilde bu programı sundu.

Güzellik yarışmaları da Bob Barker imzalı

Bob Barker, uzun yıllar boyunca istikrarlı bir biçimde sürdürdüğü yarışma programlarıyla Amerikalıların gönlünde tahtı kursa da onu ekranların önüne çıkaran tek vesile bu değildi. Ünlü sunucu 1967’den 1987’ye kadar Miss Universe ve Miss USA gibi güzellik yarışmalarını sunarak bu yarışmalarda en uzun süre görev yapan sunucu olma ünvanını da elde etti.

Amerikalı ünlü sunucu Bob Barker, 1972 yılında ‘The Price Is Right’ı sunmaya başladı. Hayvan Hakları için Birleşik Aktivistler, Hayvanlara Etik Muamele İçin İnsanlar ve Sea Shepherd Koruma Derneği gibi grupları da uzun süre destekledi. Hayvan aktivizmi konusunda öncü isimlerden biri olan ünlü sunucu, 1972’de ‘The Price is Right’ programını 2007 yılına kadar devam ettirdi. 55 yıl boyunca bu yarışmayı sunan ünlü sunucu, ilerlemiş yaşına rağmen bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle programını gelecek kuşakları gerçek bir profesyonel gibi devredip ekranlara veda etti.

Edis ve Ceza'ya Antalya'da 35 bin kişilik koroEdis ve Ceza’ya Antalya’da 35 bin kişilik koro

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler