Angelina Jolie: İnsanlık Gazze’de derhal ateşkes istiyor

Oscar ödüllü oyuncu Angelina Jolie, devam eden İsrail- Filistin savaşı hakkında konuştu. İnsanlığın acil ateşkes istediğini söyleyip yardım çağrısında bulunan Jolie, Hamas terörist saldırılarının, Gazze'deki masum insanların bombalanmasını haklı gösteremediğini söyledi.

Kültür Sanat 30 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Jolie, açıklamasında "İnsanlık derhal ateşkes talep ediyor" dedi.

Oyuncu ve insan hakları savunucusu Angelina Jolie İsrail’in Gazze’deki sivillere yönelik saldırılarını bir an önce bitirmesi çağrısı yaptı. “İnsanlık acil ateşkes istiyor” diyen Jolie desteklediği yardım kuruluşlarını  da açıklayarak herkesi bölgeye destek olmaya davet etti.

Oscar ödüllü oyuncu Instagram hesabında yaptığı paylaşımda 7 Ekim sabahı İsrail’de başlayan terör saldırıları nedeniyle dünyadaki herkes gibi çok kırgın ve kızgın olduğunu söyleyerek başladığı paylaşımında “İsrail’de yaşananlar bir terör eylemidir. Ancak bu, Gazze’de gidecek hiçbir yeri olmayan, yiyecek ve suya erişimi olmayan, tahliye imkanı olmayan ve hatta sığınmak için sınırı geçme gibi temel bir insan hakkı olmayan sivil halkın bombalanması sırasında kaybedilen masum hayatları haklı gösteremez” dedi.

Angelina Jolie  20 yıl boyunca Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile birlikte çalışarak dünyanın dört bir yanında zorla yerinden edilmiş insanlara destek kampanyası yürüttü. İlk olarak 2001 yılında BM iyi niyet elçisi oldu, daha sonra 2012 yılında özel elçi yapıldı. Geçen yıl kendi isteğiyle görevinden ayrıldı. Ancak Jolie insan haklarını savunmaya, sosyal medya hesabını açık çağrı kaynağı olarak kullanmaya devam ediyor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angelina Jolie (@angelinajolie)

‘İnsanlık acil ateşkes talep ediyor’

Jolie açıklamasında  tıbbi yardım çabalarına bağış yapmaya devam ettiğini ve “Sınır Tanımayan Doktorların çalışmalarını desteklemeyi seçtiğini de söyledi. Açıklamasının devamı şöyle:

“Gazze’de onlarca yıldır yerinden edilen ve vatansızlığın yanı sıra yaklaşık 20 yıldır şiddetli abluka altında yaşayan iki milyondan fazla insan (yarısı çocuk) bulunuyor. Giren az sayıdaki yardım kamyonu ihtiyaç duyulanın bir kısmı ve bombalama her gün umutsuz yeni insani ihtiyaçlara neden oluyor. Yakıt ve su yardımı reddedilerek bir halk topluca cezalandırılıyor. İnsanlık acil ateşkes talep ediyor. Filistinlilerin ve İsraillilerin hayatları ve dünya çapındaki tüm insanların hayatları eşit derecede önemlidir. Sivil kayıpları önleyecek ve hayat kurtaracak her şey yapılmalıdır. Pek çok kişi gibi ben de tıbbi yardım çalışmalarına bağışta bulundum. Sınır Tanımayan Doktorlar’ın çalışmalarını desteklemeyi seçtim ve onların raporlarını yakından takip ediyorum.”

İsrail Filistin savaşı kültür sanat dünyasını da ikiye böldüİsrail Filistin savaşı kültür sanat dünyasını da ikiye böldü

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.