Ankara Müzik Festivali dört yıl sonra 17 konser ve gösteriyle geri dönüyor

Ankara’nın en uzun soluklu festivali olan Ankara Müzik Festivali geri dönüyor. Dört yıllık bir aranın ardından festival bu akşam müzikseverlerle buluşuyor. 28 Nisan’a kadar devam edecek festivalde Türkiye’nin yanı sıra yurtdışından solist ve topluluklar da sahne alacak.

Kültür Sanat 4 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Gülsin Onay, genç müzisyenlerle sahneyi paylaşacak.

Başkentin en önemli sanat etkinliklerinden Ankara Müzik Festivali bugün başlıyor. Pandemi nedeniyle 2019’dan sonra gerçekleştirilemeyen festival bu yıl yeniden merhaba diyor. Bu yıl 37.si düzenlenen festivalde Türkiye’nin yanı sıra yurtdışından da çok sayıda solist ve topluluk sahne alacak. Klasikten etnik müziğe, baleden dansa farkı türleri buluşturan festival, 17 konser ve gösteriyle 28 Nisan’a kadar sürecek.

Açılış Azerbaycan Devlet Senfoni Orkestrası’ndan

37. Ankara Müzik Festivali bu akşam iddialı bir konserle başlıyor. Keman sanatçısı Elvin Hoxha Ganiyev, piyanist Murat Adıgözelzade CSO Ada Ana Salon’da sahne alacak. Ünlü solistlere Fuat İbrahimov yönetimindeki Azerbaycan Devlet Senfoni Orkestrası da eşlik edecek. Saat 20.00’da başlayacak olan konserde Ferit Tüzün ve Fikret Amirov’un eserlerinin yanı sıra Dvorak’ın ‘Yeni Dünya Senfonisi’ de seslendirilecek.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen festivalde sahne alacak topluluklar ve solistler arasında Karşıyaka Oda Orkestrası, New York Gypsies All Stars ile tanınan klarnet virtüözü İsmail Lumanovski, Belfiato, Nefesli Beşlisi, Barcelona Flamenco Ballet Zagreb Soloist, Prague Chamber Ballet, Kenny Barron Trio gibi isimler yer alıyor.

Gülsin Onay konseri 17 Nisan’da 

Chopin yorumu konusunda dünyanın önde gelen isimlerinden biri olarak kabul edilen Gülsin Onay, 17 Nisan’da Ankaralı müzikseverlerle buluşuyor. MEB Şura Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak olan konserde Onay’a genç solistler de eşlik edecek.

Üç haftaya aşkın bir süre boyunca başkentin farklı noktalarında gerçekleşecek 37. Ankara Müzik Festivali’nin kapanışında dünya çapında bir topluluk sahnede. Endonezyalı Batavia Madrigal Singers, 28 Nisan akşamı saat 20.00’de CSO Tarihi Salon’da iddialı bir performansa imza atmaya hazırlanıyor. Schubert’ten Freddie Mercury’ye geniş bir repertuvara sahip olan topluluk ‘2022 European Grand Prix for Choral Singing’ ödülüne lâyık görülmüştü.

Altın Gün yeni albümünde ‘Leylim Ley’i yorumluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.