İstanbul Müzik Festivali Günlüğü: Yıldızlarla bir anma

İstanbul Müzik Festivali'nde ilk hafta geride kalırken bu akşam özel bir konser gerçekleşecek. Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay ve Berlin Filarmoni Orkestrası'nın asil üyesi keman sanatçısı Hande Küden, Dr. Nejat Eczacıbaşı anmasında bursiyerlerle sahnede olacak.

Kültür Sanat 6 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Gülsin Onay, bu akşam AKM'de sahne alıyor.

İstanbul Müzik Festivali ilk haftasını geride bırakmaya hazırlanıyor. Jan Lisiecki’nin performansıyla başlayan festivalde geçen cumartesi Barbara Hannigan unutulmaz bir performansa imza atmıştı. Dün akşam tarihi Süreyya Operası’nda genç trompetçi Lucienne Renaudin Vary ve Borusan Quartet aynı sahneyi paylamıştı. Bu akşam ise festivalin ana mekânlarından Atatürk Kültür Merkezi (AKM) özel bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. Eczacıbaşı Topluluğu kurucusu Dr. Nejat F. Eczacıbaşı’nın vefatının 30. yılında Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik Yıldızları Oda Orkestrası özel bir anma konserine imza atacak.

İstanbul Müzik Festivali’nde anma konseri

1987’den bu yana yaklaşık 200 genç müzisyenin eğitimine destek vererek müzik dünyasına yeni yıldızlar kazandıran vakfın yetenekli bursiyerleri, 51. İstanbul Müzik Festivali’ndeki özel bir anma konserinde bir araya geliyor. Bu özel gecenin iki önemli virtüöz kuğu ise keman sanatçısı Hande Küden ve piyanist Gülsin Onay.

Konserde, geçmişte bu program sayesinde desteklenerek artık kendi kuşağının en parlak yıldızları hâline gelen solistlerle günümüzde bu destekten faydalanan müzisyenler buluşacak. Türkiye’de klasik müziğin yaşayan en değerli sanatçılarından biri olmasının yanı sıra yeni nesil müzisyenlere verdiği destekle tanınan ve dünyanın sayılı Chopin icracılarından biri olarak kabul edilen Gülsin Onay ve Berlin Filarmoni Orkestrası’na asil üye olarak kabul edilen keman sanatçısı Hande Küden’in yer alacağı konserin repertuvarı da dikkat çekiyor.

Bach’tan Elgar’a özel bir seçki

Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik Yıldızları Oda Orkestrası’nın Gülsin Onay ve Hande Küden’e eşlik edeceği konserde Edward Elgar’ın ‘Yaylı Çalglar için Serenad’ı, Johann Sebastian Bach’ın ‘Dört Piyano için Konçertosu’, ‘İkili Konçertosu’ ve ‘İki Piyano Konçertosu’ ile Antonio Vivaldi’nin ‘İki Viyolonsel için Konçertosu’ seslendirilecek.

AKM'den Barbara Hannigan geçtiAKM’den Barbara Hannigan geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.