Antakya’da Çadırkent yemekhanesinde ödül töreni

6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören Antakya, bu yıl 11’nci kez Uluslararası Antakya Film Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Film gösterimlerinin konteyner ve çadır kentlerde yapıldığı festivalin ödül töreni de çadırkent yemekhanesinde sahiplerine takdim edildi.

Alison Murray'in

Kültür Sanat 24 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Deprem bölgesinde büyük çaplı ilk sanat festival olan 11'nci Uluslararası Antakya Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu.

6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören Antakya, bu yıl 11’nci kez Uluslararası Antakya Film Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Deprem bölgesinde büyük çaplı ilk sanat festival olan etkinlikte, ödüller de sahiplerini buldu.

Film gösterimlerinin konteyner ve çadırkentlerde yapıldığı festivalin ödül töreni ise ilan edilen 3 günlük ‘Milli Yas’ üzerine ödül töreni çadırkent yemekhanesinde sahiplerine takdim edildi. Alison Murray’in yönettiği ‘Ariel: Back to Buenos Aires’ filmi, ‘Uzun Metraj En İyi Film’ ödülünün sahibi oldu. Ödüller, Nato Çadırkent yemekhanesinde sahiplerine takdim edildi.

‘Bizi yıkıntılardan sanat kurtarır’

Festival başkanı Mehmet Oflazoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada misafirelere teşekkür ederken böyle zamanlar da sanata daha çok ihtiyaç duyulduğunu da hatırlattı:

“Antakya Varsa Ben de Varım mottosuyla düzenlediğimiz 11. Uluslararası Antakya Film Festivalinin ardından yaşadığımız bu zor günlerden, yardımlaşma ve dayanışmayla çıkacağımıza inanıyoruz. Yıkıntıların arasında film festivali olur mu dediler. Evet hem de daha çok sanata ihtiyacın olduğu süreçteyiz. Bizi bu yıkıntıdan kurtaracak olan şey sanat.”

Yaklaşık 800 filmin başvurduğu ve 91 filmin ön jüriden geçtiği festivalin etkinlikleri, Hatay’daki konteyner kentlerde gerçekleştirildi.

‘Hep birlikte sanatla iyileşeceğiz’

“Acılarımızı dile getirecek, başka insanların acılarıyla bizi yakınlaştıracak bir ortak nokta bulacak ve bunu dile dökebilmek çok önemli” diyen Oflazoğlu, “Birileriyle birlikte bir ortaklık olma içerisinde olma hissi çok önemli. Film izlemek, bir tiyatro oyununu paylaşmak, birlikte ağlamak, birlikte gülmek, bazen acının resmini yapabilmek de iyileştirici bir şey. Yan yana durarak, bir araya gelerek, acılarımızı konuşarak, paylaşarak yeni acılar yaşanmaması için hep birlikte iyileşeceğiz. Sanat iyileştirir” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.