Antalya’daki müze ve ören yerlerini 3 milyondan fazla turist ziyaret etti

World of Statics verilerine göre 2023'te dünyanın en çok ziyaret edilen 10. kenti olan Antalya'nın müze ve ören yerleri de ilgi gördü. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre kentteki müze ve ören yerlerini üç milyonu aşkın turist ziyaret etti.

Kültür Sanat 21 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Aspendos AntikTiyatrosu her yıl dünya çapında sanatçıları ağırlıyor.

Kumsalları, antik kentleri, dağları ve yaylaları dünyanın en özel turizm destinasyonlarından biri olan Antalya 2023’te 15 milyon 371 bin turisti ağırladı. Kent dünyanın en çok turist çeken 10 şehrinden biri. Listede İstanbul’un da sekizinci sırada yer aldığı bilgisini verelim. Geçmişte çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapan kent tarihe ışık tutan onlarca antik kenti ve müzeleriyle de turistlerin ilgi odağı oldu. Pandemiden sonraki dönemde ziyaretçi sayısındaki artış devam etti.

En çok Antalya Müzesi ziyaret edildi

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu tüm zamanların turist rekorunun kırıldığı 2023’te kente gelen turistlerin ören yerlerine ve müzeleri de ihmal etmediğini dile getirdi. Geçen yıl dört ana projeyle 20 kazı alanında çalışmalara hız verdiklerini hatırlatan Candemir Zoroğlu bakanlığın desteğiyle özellikle Side, Alanya ve Kemer’deki antik kentlerde yoğun çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Antalya’da altı müze ve kazı çalışmaları devam eden 20 antik kent bulunduğunu aktaran İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu “2023’te müze ve ören yerlerimizin ziyaretçi sayıları da bizi mutlu etti. Müze ve ören yerlerimizi 3 milyon 269 bin kişi ziyaret etti. 182 bin ziyaretçiyle Antalya Müzesi en çok ziyaret edilen müze oldu. İkinci sırada 154 bin ziyaretçiyle Antalya Atatürk Evi geliyor. Hemen ardında da 131 bin ziyaretçiyle Mevlevihane Müzesi yer alıyor” dedi.

Antik gözde Patara

Ören yerlerine dair de bilgi veren Candemi Zoroğlu şunları kaydetti: “Geçen yıl Antalya’da en çok ziyaret edilen ören yeri 338 bin kişiyle Patara Antik Kenti oldu. İkinci sırada 318 bin ziyaretçiyle Faselis Antik Kenti, üçüncü sırada ise 316 bin ziyaretçiyle Olimpos Antik Kenti yer aldı. Geleceğe Miras Projesi kapsamındaki çalışmalarımızla bu yıl antik kentlerimizin ziyaretçi sayısını artırmayı planlıyoruz.”

2023 yılında Türkiye'de en önemli 10 arkeolojik keşif2023 yılında Türkiye’de en önemli 10 arkeolojik keşif

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.