Ara Güler’in en derin yolculuğu: Yakında sinemalarda!

Türkiye’nin görsel hafızasını oluşturan Ara Güler'in hayatının nasıl sinemaya aktarılacağı ortaya çıkmaya başladı. Film Güler'in babasıyla memleketi Şebinkarahisar'a yaptığı yolculuğa odaklanacak. Filmi Aren Perdeci ve Ela Alyamaç yönetecek.

Kültür Sanat 8 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

17 Ekim 2018’de vefat ettiğinde geride Türkiye’nin onlarca yıllık belleğini miras bırakan Ara Güler’in hayatının bir kesiti film oluyor. Dünyanın en önemli fotoğrafçıları arasında gösterilen 1928 doğumlu Güler’in yaşamına odaklanan filmin detayları belli oldu. ‘Merhaba’ adlı film fotoğrafçı ve babası Decat Güler’in memleketleri Şebinkarahisar’a yaptıkları ziyareti beyazperdeye taşıyor. Şimdiden dikkat çeken bu yol filminin oyuncu kadrosu ve gösterim tarihi açıklanmadı.

39 yaşında, hayatı değişmişken

Aren Perdeci ve Ela Alyamaç’ın yöneteceği filmin bu ziyarete odaklanmasının nedeni var. Ara Güler’in hayatında çok derin izler bıraktığını söylediği bir yolculuk bu. “Bir gün alıp da beni memlekete, doğduğum yere götürmeyi düşündün mü” sitemi üzerine babasıyla bu yolculuğa çıkan Ara Güler o sırada 39 yaşındaydı. 1967’deki bu ziyaret öncesinde Güler aralarında Salvador Dali’nin de olduğu dünya çapında pek çok isimle röportaj yapmış ve bu içerikler dünyanın önde gelen dergilerinde yayınlanmıştı.

Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi ve Ara Güler Müzesi’nde bir yılı aşkın süren kapsamlı bir çalışma sonucunda hazırlanan senaryo Los Angeles’ta Film Independent Global Media Makers Programı’nda geliştirildi.

İskenderun'da huzursuz bir gece: Erkin Baba'nın 'Şaşkın'ı ortaya böyle çıkmıştıİskenderun’da huzursuz bir gece: Erkin Baba’nın ‘Şaşkın’ı ortaya böyle çıkmıştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.