Arnold Schwarzenegger’in gözaltına alınmasına neden olan saat 270 bin euroya satıldı

Arnold Schwarzenegger nam-ı diğer Terminator'un Almanya'nın Münih kentinde gözaltına alınmasına neden olan kol saati 270 bin dolara satıldı. Arnie, uğruna 35 bin euro ceza ödediği saatini 26 bin euroya satın almıştı.

Kültür Sanat 20 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Arnold Schwarzenegger üç gün önce Münih Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı. Bir dönem valilik görevini üstlendiği California’nın Los Angeles kentinden Almanya’ya gelen nam-ı diğer Terminator, 26 bin euro değerindeki Audemars Piguet marka saatini gümrük yetklilerine bildirmediği için gözaltına alındı. Üç saat boyunca polis merkezinde tutulan Hollywood yıldızı, 36 bin euro ceza ödedikten sonra serbest kalmıştı. Üstelik bu cezayı ödeyebilmek için Arnie, polis refakatinde bankaya para çekmeye gitmişti.

Arnold Schwarzenegger: İlerlemeye tanık oluyorum

Münih Havaalanı Gümrük Müdürlüğü Sözcüsü Thomas Meister konuyla ilgili yaptığı açıklamada Hollywood oyuncusunun saatinin Avrupa Birliği sınırları içinde satma niyetinin olması nedeniyle saat için vergi ödenmesi gerektiğini söyledi. İsviçreli lüks marka Audemars Piguet’in, Arnold Schwarzenegger için özel olarak ürettiği saatin Avusturya’nın Kitzbuehel şehrinde bir iklim derneğinin bağış kampanyasında açık arttırmada satıldı.

Arnold Schwarzenegger’in Münih Havaalanı’ndaki gümrükte beyanda bulunmadığı için 36 bin euro ceza ödediği saati açık artırmada tam 270 bin dolara yeni alıcısını buldu. Ülkesi Avusturya’daki bu açık artımaya katılan yıldız oyuncu satış sonrasında bir konuşma gerçekleştirdi. Aktör yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İnsanlar bana sık sık çevremizi göz önünde bulundururken gülümsemeyi nasıl başardığımı soruyor. Çok basit: Kirliliğe karşı devam eden mücadelenin ortasında, kaydedilen ilerlemeye de tanık oluyorum.”

Madonna'ya Madonna’ya “sahneye geç çıktın” davası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.