Aslı Özge’nin ‘Faruk’ filmi Berlinale’de tam not aldı

Aslı Özge’nin yeni filmi ‘Faruk’ dünya prömiyerini film ekibinin katılımıyla 74. Berlin Film Festivali’nde yaptı. Büyük beğeni toplayan film hem prömiyerinde hem de sonraki gösteriminde büyük alkış aldı.

Kültür Sanat 21 Şubat 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
'Faruk' filminin oyuncu kadrosu Berlinale'deki prömiyere katıldı.

Yönetmen Aslı Özge yeni filmi ‘Faruk’ ile Berlin’de. 74. Berlin Film Festivali’nde dünya prömiyeri gerçekleşen film izleyicilerden büyük alkış aldı. Önceki akşam Haus der Berliner Festspiele’deki gösterime filmin oyuncu kadrosu da katıldı. Film gösteriminden sonra yönetmen, görüntü yönetmeni Emre Erkmen ve filmin oyuncularından Derya Erkenci, Nurdan Çakmak ve Semih Arslanoğlu seyircilerin sorularını yanıtladı. ‘Faruk’ Berlin Film Festivali’ndeki dünya prömiyerinin ardından 2024’ün ilkbaharında Türkiye’de sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Geçen hafta Aslı Özge’nin 42. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışma bölümünün jüri başkanı olduğu açıklanmıştı.

Film eleştirmenlerinden de tam not alan Aslı Özge’nin beşinci uzun metraj filmi ‘Faruk’ 15- 25 Şubat’taki festivalin Panorama Bölümü’nde European Cinemas Label ödülü için yarışan sekiz film arasında.  ‘Faruk’ bu yıl Berlin Film Festivali’nde yer alan tek uzun metrajlı Türk filmi olma özelliği de taşıyor.

‘Faruk’ festivalde gösterilen ilk film olacak.

Aslı Özge’den kentsel dönüşüme bir bakış

Aslı Özge gerçek mekânlarda çekilen, gerçek karakterlerden ve olaylardan esinlenen yeni filmi ‘Faruk’, sadece kentsel dönüşümün etkilerini değil, aynı zamanda bir baba-kız ilişkisinin karmaşıklıklarını da göstererek, İstanbul kalabalığının içinde ayakta kalmaya çalışan yaşlı bir adamın hayatına benzersiz ve samimi bir bakış sunuyor.

Aslı Özge’nin Almanya’da çektiği bir önceki filmi ‘Kara Kutu’ Münih Film Festivali’nde Yeni Alman Sineması Bölümü’nün açılış filmi olurken son olarak Ekim ayında düzenlenen Roma Film Festivali‘nden En İyi Senaryo Ödülü’nü almıştı. Türkiye-Almanya-Fransa ortak yapımı olan filmin yapımcılığını EEE Films, FC Istanbul, Parallel 45 ve The Post Republic üstleniyor. Faruk Özge, Fikret Özge, Derya Erkenci, Gönül Gezer, Alibey Güner, Nurdan Çakmak, Begüm Güzeldoğu ve Semih Arslanoğlu’nun rol aldığı filmin görüntü yönetmenliğini Emre Erkmen yapıyor.

10Haber Berlinale Günlüğü: Nazilere direnen Coppi'lere yıllar sonra gelen iade-i itibar10Haber Berlinale Günlüğü: Nazilere direnen Coppi’lere yıllar sonra gelen iade-i itibar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.