Atatürk’ü duygulandıran arya İzmir’de seslendirilecek

Mustafa Kemal Atatürk’ü klasik müzikle anlatmayı ve anlamayı hedefleyen 'Atatürk’ü Anlamak' konseri 13 Aralık Çarşamba akşamı saat 20.00’de İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenecek.

Kültür Sanat 6 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Cihat Aşkın, Cana Gürmen, Faik Mansuroğlu ve Burcu Hancı Atatürk’ün sevdiği Türk ve yabancı bestecilerinin yeniden düzenlenmiş klasik müzik eserlerini seslendirecek. 13 Aralık’taki özel konser İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde. Anlatımlı konserde çalınacak her eserin öncesinde keman virtüözü Chat Aşkın besteler hakkında dinleyicilerle bilgi paylaşacak. ‘Atatürk’ü Anlamak’ başlıklı anlatımlı konser Mey|Diageo’nun destekleriyle düzenleniyor. Konserin biletlerine mobilet.com üzerinde ulaşılabilir.

Dört müzisyen Atatürk için sahnede

Atatürk’ün cumhuriyetin ilk yıllarında yaptığı müzik reformunu, müzik sevgisini ve ülke için koyduğu hedefleri içeren anlatımlı konserde hem Türk hem de yabancı bestecilerinin yeniden düzenlenmiş klasik müzik eserlerine yer verilecek. Cihat Aşkın’ın keman ve Cana Gürmen’in piyanoyla seslendireceği eserlere Ankara Devlet Opera ve Balesi solistlerinden tenor Faik Mansuroğlu ve Türkiye’nin önemli soprano sanatçılarından Burcu Hancı iki arya ile katılacak.

Sanat yönetmenliğini Kemal Küçük’ün üstlendiği ‘Atatürk’ü Anlamak’ konserinin programı kapsamında Mustafa Kemal Paşa’nın askeri ateşe olarak görev aldığı Bulgaristan’da ilk kez canlı izlediği bir operadan da söz edilecek. Dinleyiciyle Puccini’nin ‘Tosca’ operasında Cavaradossi’nin aryasından etkilenerek ağlayan Mustafa Kemal Paşa’nın duygularını “Balkan Savaşı’nda bizi neden yendiklerini anladım. Burada opera sanatı var, bizde de olmalı” sözleriyle dile getirmesi gibi anekdotlar paylaşılacak. Muammer Sun’un ‘Cumhuriyet’ filminin müzikleri içinde yer alan ve Burcu Hancı’nın ağustos ayında ABD’deki Walt Disney Concert Hall’da büyük orkestra eşliğinde seslendirdiği  “Bozkırın Sesi” adlı bölüm de “Atatürk’ü Anlamak” konseri kapsamında, bu defa piyano ve keman eşliğinde dinleyiciyle buluşacak.

Atatürk artık bir sinema kişisi!Atatürk artık bir sinema kişisi!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.