Atatürk’ün tüm fotoğrafları tek sitede toplandı

Bugüne kadar Atatürk'ün pek çok fotoğrafı yayınlasa da tüm fotoğraflarını içeren tek bir arşiv yoktu. Yazılımcı Yiğit Konur bu eksikliği gidermek için yapay zekayı da kullanarak bin 100 fotoğrafın toplandığı internet sitesi açtı.

Kültür Sanat 1 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Bugüne kadar Atatürk’ün pek çok fotoğrafı yayınlasa da tüm fotoğraflarını içeren bir arşiv yoktu. Yazılımcı Yiğit Konur, bu eksikliği gidermek için bir adım attı. Yerli ve uluslararası arşivleri tarayarak Atatürk’ün tüm fotoğraflarını bir araya getirdi.

10 binden fazla fotoğrafa ulaştı. Birbirine benzeyen fotoğrafları yapay zekayı kullanarak kategorize etti ve nihayetinde bin 100 fotoğraflık bir arşiv oluşturdu. Fotoğrafların çözünürlüğünü 4K’ya çıkarttığını ve siyah beyaz olanları renklendirdiğini de duyurdu.

Konur, tüm fotoğrafları bir araya getirdiği internet sitesini güncellemeye devam edeceğini de açıkladı. Konur ayrıca “internette iyileştirmeye değer tarihimize ait önemli video ve fotoğrafları gönderebilirsiniz” diyerek açık çağrıda bulundu.

Hiçbir ticari amacı olmadığı açıklanan siteyi bu adresten ziyaret edebilirsiniz.

Cumhuriyet coşkusu meydanlara taşınca 'Atatürk' filmi reyting rekoru kıramadıCumhuriyet coşkusu meydanlara taşınca ‘Atatürk’ filmi reyting rekoru kıramadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.