Avrupa Yakası’nın Kubilay’ı Vural Çelik 51 yaşında hayatını kaybetti

Üzücü haber akşam saatlerinde geldi. Avrupa Yakası'nın Kubliay'ı Vural Çelik 51 yaşında hayatını kaybetti. Oyuncu iki gün önce hastaneden yaptığı bir paylaşımla sağlık durumunun iyi olmadığını duyurmuştu.

Kültür Sanat 18 Ekim 2024

‘Avrupa Yakası’nın sevilen karakteri Kubilay’ı canlandıran 51 yaşındaki Vural Çelik’in dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Sanatçının ölüm nedeni açıklanmadı. ‘Avrupa Yakası’nın yanı sıra ‘Seksenler’ dizisinde de uzun yıllar yer alan Vural Çelik daha önce kalp krizi geçirmişti. Birkaç gün önce sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çelik, sağlık durumunun iyi olmadığını açıklamış ve şunları söylemişti: “”Şu hastanelere geldiğim kadarıyla dizi bölümü çekseydim şimdiye kadar Range Rover’ım, yatım katım, her şeyim olurdu.”

‘Çok erken kayıp’

Vural Çelik’in ölümü sanatçı arkadaşlarını da yasa boğdu. Avrupa Yakası’ndan rol arkadaşı Ata Demirer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Çok erken bir veda, çok üzücü. Ailesine sabır diliyorum. Allah rahmet eylesin. Nur içinde yat Vural kardeş” dedi. Yine Avrupa Yakası’ndan birlikte çalıştığı Gülse Birsel Instagram’dan yaptığı paylaşımda “Kubilay’ımızı çok erken kaybettik. Çok üzgünüz” dedi.

Oyunculuğa 1989 yılında gazetede gördüğü bir ilanla başlamıştı Vural Çelik. Babasız büyüdüğü için çok küçük yaşlarda çalışmaya başlamış, bu yüzden de lise eğitimini yarıda bırakmıştı. Levent Kırca Tiyatrosu’nun ilânı onun hayatını değiştirecekti. Önce burada, daha sonra da Nejat Uygur Tiyatrosu’nda eğitim aldı. Ardından Yasemin Yalçın Tiyatrosu’na geçen 18 Mart 1973 doğumlu Çelik burada da Selahattin Taşdöğen’in yardımcılığını yaptı. Çelik başrollerinde Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson’un yer aldığı 1998 yapımı ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ filmiyle sinemada da kendisini gösterdi.

Türk televizyon tarihinin en sevilen yapımlarından ‘Avrupa Yakası’nda Vural Çelik, Kubilay rolüyle seyirci karşısına çıkmıştı.

‘Bir Demet Tiyatro’dan ‘Avrupa Yakası’na

Geçen yıllar boyunca çeşitli tiyatro ve televizyon projelerinde yer alan Vural Çelik 1999’da ‘Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü’ kadrosuna katıldı. 1995’te dahil olduğu ‘Bir Demet Tiyatro’ sayesinde arkadaşlık kurduğu Yılmaz Erdoğan’la yolları bundan sonra daha çok kesişecekti. Bu tarihten itibaren BKM bünyesinde çeşitli projelerde yer alan Vural Çelik’in oyunculuk kariyerindeki en önemli çıkışlardan biri Gülse Birsel’in bir projesi oldu.

Türk televizyon tarihinin en sevilen dizilerinden ‘Avrupa Yakası’nın kadrosuna katılan Vural Çelik 2004-2008 yılları arasında dizinin önemli rollerinden birini canlandırdı. Buradaki Kubilay karakteriyle büyük beğeni toplayan Vural Çelik önce ‘G.O.R.A.’da ardından da 2005’te ‘Organize İşler’de rol aldı. 2007 yapımı ‘Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım’ filminin kadrosunda da yer alan oyuncu 2011’de komedi dizisi ‘Yahşi Cazibe’de bir sezon seyirci karşısına geçti.

‘Seksenler’in sevilen yüzü

Vural Çelik 2012’de Türk televizyon tarihinin yine çok sevilen bir başka yapımıyla seyirci karşısındaydı. ‘Seksenler’ kadrosunda yer alan oyuncu burada Niyazi karakterine hayat vermişti. Oyuncu 2014 yılında dizinin kadrosundan ayrıldı. Çeşitli film ve dizi projeleri arasında Vural Çelik bu dönemde sağlık sorunları da yaşıyordu. 2014 yılında kalp krizi geçiren oyuncu tedavisinin ardından taburcu edilmişti. Oyuncu bu tarihten sonra sağlık sorunları nedeniyle uzun süre tedavi görmüştü.

BİFO şefi Carlo Tenan: Konserden önce mutlaka Türk kahvesi içiyorumBİFO şefi Carlo Tenan: Konserden önce mutlaka Türk kahvesi içiyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.