Ayasofya’da bir Viking Kralı!

Vikings dizisinde Kral Ragnar karakterine hayat veren Travis Fimmel İstanbul'da. Çok izlenen dizideki performansıyla büyük beğeni toplayan aktör, şehre gelir gelmez Ayasofya'yı ziyaret etti, burada fotoğraf çektirdi.

Kültür Sanat 24 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Viking Kralı Ragnar Lothbrok İstanbul’da! Yayınlandığı altı sezon boyunca büyük beğeni toplayan ‘Viking’ dizisinin başrol oyuncusu Travis Fimmel, İstanbul’un simgelerinden Ayasofya’yı ziyaret etti. Avustralyalı oyuncuya turistik ziyaretinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu eşlik etti. Gezi sırasında görkemli yapının tarihi hakkında bilgi alan oyuncu ardından da Ayasofya’nın zengin tarihini dijital olarak ziyaretçilere sunan Ayasofya Tarihi Müzesi’nin atmosferini deneyimledi.

Travis Fimmel’in gezisine ültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu da eşlik etti.

Travis Fimmel, tarihi bilgi hakkında bilgi aldı

Travis Fimmel’in gezide eşlik eden Bakan Yardımcısı Mumcu, “2023’te Türkiye’ye gelen turist sayısında rekor artış yaşandı. Bu rakamları elde etmemizde, Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un girişimleriyle 2019’da kurduğumuz Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) büyük katkısı var.

Ülkemizi dünyada en yoğun tanıtım yapan ülke konumuna getirdik. 200 farklı pazarda tanıtım yapıyoruz. Anadolu’nun zengin geçmişi, Türkiye’yi uluslararası film endüstrisi için de çekici bir destinasyon haline getiriyor. Bu potansiyeli değerlendirmek için film endüstrisine yönelik çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Ülkemizin dünyaca ünlü yıldızların tercihleri arasına girdiğini görmek bizleri çok memnun ediyor. Tanıtım faaliyetlerimizin karşılığı alıyoruz” dedi.

Ayasofya’nın ikinci katındaki korkuluğa yazılan yazı 12 asırdır sonrasına ulaşmış durumda.

Ayasofya’da yüzlerce yıllık Viking izi

Tarihi yapıyı ziyaret eden Travis Fimmel, Ayasofya’nın ikinci katındaki galeri alanını da gezdi. Burada 9. yüzyılda tarihi yapının korkuluklarına kazınmış Norveçli komutan Halvdan’ın yazısını da inceledi. Viking komutanı 12 yüzyıl önce korkuluğa ‘Halvdan buradaydı’ yazmıştı.

Travis Fimmel ‘Viking’ dizisinde Viking Kralı Ragnar’ı oynuyordu.

UNESCO tavsiyesiyle Ayasofya yabancıya biletliUNESCO tavsiyesiyle Ayasofya yabancıya biletli

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.