Karikatürün ‘Oscarlı’ eserleri Eskişehir’de

Bu yıl 39'uncusu düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen eserler, İstanbul’dan sonra Eskişehir’de sergilenmeye başladı. Sergi 28 Ocak'a kadar görülebilir.

Kültür Sanat 9 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

39. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın yeni durağı Eskişehir. Dünyanın dört bir tarafından farklı düşünce ve inançları karikatüre döken sanatçıları bir araya getiren ve sanatlarını ifade etme olanağı veren yarışmaya bu yıl 64 ülkeden 570 karikatürist, toplam 1.365 eserle katıldı. Ödül alan ve sergilenmeye değer görülen eserlerin yer aldığı sergi dün Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde ziyarete açıldı. Sergi 28 Ocak’a kadar görülebilir.

Yarışma seçkisi Eskişehir’de

Otoritelerin dünyanın en önemli karikatür yarışmalarından biri olarak gösterdiği Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda Polonya’dan Pawel Kuczynski birinci, Kolombiya’dan Elena Ospina’ya ikinci, Türkiye’den Halit Kurtulmuş Aytoslu üçüncü olmuştu. Ödül kazanan üç karikatürle birlikte Çin Halk Cumhuriyeti’nden Xiaoqiang Hou, Polonya’dan Zygmunt Zaradkiewicz ve Türkiye’den Muhammet Şengöz’ün eserlerinin yanı sıra sergilenmeye değer görülen eserler de 28 Ocak tarihine kadar Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde.

Meşgullerin bahanesi kalmadı: Meşgul Şehir sergisinin süresi uzatıldıMeşgullerin bahanesi kalmadı: Meşgul Şehir sergisinin süresi uzatıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.