Yarım yüzyıl sonra Roger Waters’tan ‘Ayın Karanlık Yüzüne’ yeni bakış

Pink Floyd'un müzik tarihinde çok özel bi yeri olan albülmü 'Dark Side of the Moon' 50. yaşını kutluyor. Yayınlandığı 1973 yılından itibaren uzun süre boyunca listelerde kalmayı başaran albümdeki şarkıları grubun kurucularından Roger Waters, yepyeyni bir üslupla yorumladı.

Kültür Sanat 7 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Roger Waters, 50. yılını kutlayan 'Dark Side of the Moon'a yeni bir yorum kattı.

20. yüzyılın en kült albümlerinden ‘Dark Side of the Moon’ 50 yaşında. Pink Floyd’un diskografisinde çok özel bir yere sahip olan albüm yepyeni haliyle yeniden yayınlandı. Grup üyeleriyle daha doğrusu David Gilmour ile yaşadığı anlaşmazlık sonrası kariyerine solo çalışmalarıyla devam eden Roger Waters, efsanevi albümdeki şarkıları yeniden yorumladı.

Roger Waters: Albüm yeterince iyi anlaşılmadı

Albümün gelişine dair ilk sinyali aylar öncesinde 10Haber’de okurlarımızla paylaşmıştık. Roger Waters yaptığı açıklamada 50 yıl önce yayınlanan albümün yeterince anlaşılamadığını bununla birlikte günümüzde de yeni bir anlayışla sunulması gerektiğini savunmuştu. Bu bağlamda yola çıkan İngiliz müzisyen temmuz ayında ‘Dark Side of the Moon’ albümünden ‘Money’ şarkısını yeniden yorumlamış albümün geri kalanı için de tarih vermişti; ve işte o gün geldi.

Pink Floyd için bir milât anlamına gelen albümde David Gilmour’un müzikal etkinliğinin artıp saykedelik melodiler arka plana düşmüştü. Grubun esas kurucusu Syd Barrett olmadan yola devam eden grubun bu değişen kimliğinin ilk ve en net yansıması olan albümün 50 yıl sonraki yeni versiyonu The Times’ta beş üzerinden dört puan aldı. Ancak uzun yıllardır şarkıları o bilindik haliyle dinlemeye alışmış olanların bir bölümü bu yeni yorumu biraz yadırgayabilir. Hele ki Gilmour-Waters anlaşmazlığında bir taraf seçip kendisini David Gilmour’dan yana konumlandırdıysa bu yeni versiyona alışmaları için sabredip dinlemeleri gerekecek. Roger Waters hayranları içinse durum elbette güllük gülistanlık.

İngiliz grubun sekizinci albümü olan ‘Dark Side of the Moon’daki tüm şarkıları adeta Leonard Cohenvari bir edayla yeniden seslendiren Roger Waters, albümü tüm dijtal platformlarda dinleyicilerin beğenisine sundu. İngiliz basınının hafta sonu için ana gündem maddelerinden biri haline dönüşen bu gelişme müzisyenin dinlenme rakamlarına da yansıdı. Biz de bu dinlenme sayılarına katkı sunmak adına albümün tamamını sizinle paylaşıyoruz.

Müzik Radarı'na takılanlar: The Rolling Stone, U2, Ed Sheeran ve Zerrin ÖzerMüzik Radarı’na takılanlar: The Rolling Stone, U2, Ed Sheeran ve Zerrin Özer

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.