Ayla Algan’ın son filmi Locarno Film Festivali’nde

Ayla Algan'ın rol aldığı son film 'Yeni Şafak Solarken' Locarno Film Festivali'nde yarışacak. Festival 7 Ağustos'ta başlayacak. Gürcan Keltek'in yönettiği filmde Algan ile birlikte Cem Yiğit Üzümoğlu, Erol Babaoğlu ve Suzan Kardeş de rol alıyor.

Kültür Sanat 29 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Türk sineması ve tiyatrosunun en iyi oyuncularındandı Ayla Algan. 4 Ocak’ta yaşamını yitirdi. Ölmeden önce rol aldığı son film de Gürcan Keltek’in yazıp yönettiği ‘Yeni Şafak Solarken’ oldu. İşte o film dünya prömiyerini 77. Locarno Film Festivali’nde yapacak.

7 Ağustos’ta başlayacak film festivalin Uluslararası Yarışma bölümünde gösterilecek. Ayla Algan ile birlikte Cem Yiğit Üzümoğlu, Erol Babaoğlu, Suzan Kardeş, Dilan Düzgüner ve Gürkan Gedikli’nin rol aldığı filmde yıllardır hastaneye gidip gelen, sistemin içinde sıkışıp kalmaktan yorulmuş ve öfkeli Akın’ın son kez taburcu olduktan sonra İstanbul’da gezinirken gerçek benliğiyle bağını kaybetmesi, zihninin bir başka gerçekliğe kayması anlatılıyor.

‘Koloni’, ‘Meteorlar’, ‘Gulyabani’ gibi filmlerle tanınan Keltek, Ayla Algan’ın vefatından sonra “Ayla Algan’la ‘Yeni Şafak Solarken’de çalıştık. Maalesef filmi göstermek nasip olmadı. Olağanüstü bir karakterdi. Çalışınca hayranlığım daha da arttı” demişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.