‘Ayna Ayna’, Müze Gazhane’de seyirci karşısında

Belmin Söylemez'in bol ödüllü filmi 'Ayna Ayna' bugün Müze Gazhane'de ücretsiz olarak gösterilecek. Gösterimden sonra film ekibi seyircilerin sorularını yanıtlayacak. Film gösterimi saat 20.00'de başlıyor.

Kültür Sanat 15 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Yönetmen Belmin Söylemez’in ödüllü filmi ‘Ayna Ayna’ bugün İBB Kültür etkinlikleri kapsamında Müze Gazhane’de gösterilecek. Başrollerini Laçin Ceylan, Manolya Maya ve Şenay Aydın’ın paylaştığı film saat 20:00’de ücretsiz olarak gösterilecek. Gösterimden sonra da film ekibi seyircilerin sorularını yanıtlayacak.

Altın Portakal Film Festivali’nde Avni Tolunay Jüri Özel ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllerini kazanan, İstanbul Film Festivali’nde ise En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerine layık görülen film, İzmir Film ve Müzik Festivali’nde En İyi Ses Tasarımı ödülünü almıştı.

Üç kadının öyküsü

Günümüz toplumunda kendi ayakları üzerinden durma mücadelesi veren ve yolları kesişen üç kadının hikayesini anlatan filmde üniversite öğrencisi Aylin baba baskısından kurtulabilmek için bir dizide cariye rolüne seçilip kendi hayatını kazanmayı amaçlıyor. Kendi yazdığı oyunu sokaklarda sahnelemek isteyen Frida geçmişteki travmaları atlatamadığı için bir çıkış yolu arıyor. Tanınmış oyuncu Lale ise kendi tiyatrosunu ekonomik zorluklara ve kültürel değişime rağmen ayakta tutmaya çalışıyor.

Belgin Söylemez Bilge Olgaç’ın asistanı olarak sinemaya başladı.

‘Şimdiki Zaman’dan sonra ikinci uzun metraj filmi

Yönetmen Belmin Söylemez sinemaya Bilge Olgaç’ın asistanlığını yaparak başladı. ‘Dalgalar’, ‘Bıyık’, ‘Zap’ başta olmak üzere kısa film ve belgeselleriyle Altın Portakal ve İFSAK yarışmalarında ödüller kazanan Söylemez, ilk uzun metraj filmi ‘Şimdiki Zaman’da her şeyi geride bırakıp Amerika’da yeni bir hayata başlamak isteyen genç bir kadının fal bakarak para kazanmasını anlattı.

Altın Koza’da Yılmaz Güney Özel ödülünü, SİYAD En İyi Film ödülünü, İstanbul ve Frankfurt’ta ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödüllerini kazanan film Söylemez’e Amerika’nın en köklü festivali San Francisco Film Festivali’nde ‘Yeni Yönetmen’ ödülünü getirdi.

Yedikule Gazhane kapılarını açtıYedikule Gazhane kapılarını açtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.