Böylesi 40 yılda bir görülür: Ayvalık’ı Coppola açıyor!

Prömiyeri Cannes'da yapılan, şu ana kadar şanslı bir azınlık tarafından izlenen Coppola'nın 'Megalopolis' filmi Türkiye'de ilk defa Ayvalık Film Festivali'nde gösterilecek. Film 17 Eylül'de festivalin açılışını yapacak!

Kültür Sanat 5 Eylül 2024

Ayvalık Uluslararası Film Festivali öyle bir işe imza attı ki; son yılların en özel açılışlarından birini gerçekleştirecek. 17 Eylül’deki festival açılışında büyük usta Francis Ford Coppola’nın yeni filmi ‘Megalopolis’ gösterilecek.

Prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan filmin Türkiye’deki ilk gösterimi de böylece Ayvalık’ta yapılacak. Adam Driver, Giancarlo Esposito ve Nathalie Emmanuel’in başrollerde yer aldığı film Aubrey Plaza, Shia Labeouf, Jon Voight ve Dustin Hoffman başta olmak üzere kalabalık bir oyuncu kadrosuna sahip. Festival biletleri 7 Eylül’de satışa çıkıyor.

Bu kez Coppola konuştu: Gerçek şu ki bir tür kir arıyorlar!Bu kez Coppola konuştu: Gerçek şu ki bir tür kir arıyorlar!

Fritz Lang’ın klasiğine saygı duruşu

Attığı her adım medya tarafından takip edilen deli ve dâhi mimar Cesar Catilina Yeni Roma şehrini baştan tasarlayıp ütopik gelecek tutkusuna uygun şekilde yeniden inşa etmek ister. Bunun için karşısındaki en önemli engel muhafazakâr belediye başkanı Cicero’dur. Kan bağı ya da çıkar ortaklığıyla birbirine bağlanan çok sayıda karakter ve bolca entrika içeren ‘Megalopolis’in Shakespeare tragedyalarını anımsattığını söylemek yanlış olmaz. Diğer yandan hemen her sahnesi dijital özel efektler içeren film, bilim kurgu türünün klasiklerinden Fritz Lang’ın ‘Metropolis’ine de göndermeler içeriyor.

Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amfitiyatro’da düzenlenecek açılış gecesiyle başlayacak festivalde gösterimler bu yıl Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi, Fabrika Ayvalık, İsmet İnönü Kültür Merkezi, ASKEV Sera ve Kırlangıç Ayvalık’ta (Festivalin detaylı programı için aşağıdaki haberleri okuyabilirsiniz).

Ayvalık'ın programı pırıl pırıl parlıyorAyvalık’ın programı pırıl pırıl parlıyor

Cannes'ın gözdeleri Ayvalık'ta gösterilecekCannes’ın gözdeleri Ayvalık’ta gösterilecek

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.