‘Baba’nın devamı gelebilir mi? Coppola ‘Hayır’ dedi

Hollywood'un dokunmadığı efsanelerden biridir 'Baba' serisi. Lakin merak ediliyor acaba dördüncü film gelebilir mi diye. Bu soru serinin yönetmeni Francis Ford Coppola'ya soruldu. 84 yaşındaki yönetmen 'Hayır' cevabını vererek 'Baba' macerasına çoktan noktayı koyduğunu söyledi.

Kültür Sanat 19 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
'Baba' serisi özellikle de ilk film Hollywood'un yatağını değiştirmişti.

Hollywood neredeyse bütün klasiklere dokundu. Biri hariç ‘Baba’. Peki bir şekilde devamı gelir mi? İşte bu soru ‘Baba’ serisinin yönetmeni Francis Ford Coppola’ya soruldu. Cevap da “Hayır” oldu. Coppola “Benim zihnimde Baba (bölüm I ve II) olarak bilinen sadece bir film ve bir son var, o da Baba Son Söz: Michael Carleone’nin Ölümü” diyerek serinin dördüncü filminin gelmeyeceğini açıkladı.

Lakin Coppola üçüncü filmden sonra seriyi devam ettirmek istemişti. Hatta Michael Corleone’nin ölümünden sonra ‘Baba’nın yazarı Mario Puzo’yla dördüncü bir film üzerinde çalışmaya başlamıştı. Ancak bu film hiçbir zaman çekilmedi.

‘Baba’nın devamında Al Pacino aile reisi koltuğuna oturmuştu.

Son sözü söyledim

Peki Baba ‘Son Söz: Michael Carleone’nin Ölümü’ hangi film derseniz açıklayalım: Corleone destanının 1990 yapımı son halkası ‘Baba 3  / The Godfather Part III’ ilk iki filmin aksine klasik olarak kabul edilmedi. Ancak Coppola üçüncü Godfather’ın hatalarını düzeltmek için yeni kurgusu ve yeniden düzenlenmiş görüntüsüyle restore edilmiş ‘Baba Son Söz: Michael Carleone’nin Ölümü’nü / The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone’ yayımlamıştı.

Bu arada 84 yaşındaki Coppola’ya çektiği filmler arasında favorisinin hangisi olduğu da soruldu. ‘Kıyamet /Apocalypse Now’ ve ‘Konuşma / The Conversation’ gibi klasiklere de imza atan yönetmenin seçimi 1983 yapımı ‘Siyam Balığı /Rumble Fish’ . Filmde Matt Dillon, Mickey Rourke ve Diane Lane rol almıştı.

Ayhan Işık'ın çilesi: Bir şehir efsanesi 44 yıldır sürüyorAyhan Işık’ın çilesi: Bir şehir efsanesi 44 yıldır sürüyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.