Bahar: Hastalık geliyorum dedi!

‘Bahar’ın 15. bölümünde kıyıdaki köşedeki sırlar da ortaya çıktı ve Bahar boşanma sürecinde el artırdı. Bahar’ın yeni hayatını beklerken gelen sağlık sorunuysa tüm gelişmelere gölge düşürdü.

Kültür Sanat 5 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Geçen hafta Bahar, eşi Timur’un (Demet Evgar, Mehmet Yılmaz Ak) başka bir çocuğu daha olduğunu öğrenmişti. Bunlara tuz biber eken vaka da Timur’un Rengin’le (Ecem Özkaya) hâlâ görüştüğünün ortaya çıkmasıydı. Yeni bölümde buna dair görüntüler asistanlar tarafından tesadüfen izlenince bu ilişki bir hastane meselesi haline geldi. Başhekim, Timur’un da Rengin’in de hastaneden ayrılmasını istediğinde her bir haneden gelen “Oh olsun!” seslerini siz de duydunuz mu, sadece hastane değil meğer ülke meselesiymiş bu!

Dimyat’a pirince giderken…

Fakat Timur’un matruşkadan hallice sırları bitmek bilmiyordu! Bahar’ın avukatı, merhum kayınbabasının evi zamanında gelini Bahar’ın üstüne yaptığını, bunca yıl bunun Bahar’dan gizlendiğini ortaya çıkardı. Bahar kendi deyimiyle bahar temizliğine devam ederek evine yerleşti, tümör Timur’la nevrotik Nevra’yı evden çıkardı.

Ciğerimiz soldu!

Fazla olumlu gelişme var değil mi? Sevinciniz itinayla kursakta bırakılır: Timur’un ciğer cimriliği, sadakatsizliği, gayrimeşru çocuğu, annesiyle bir olup Bahar’ın malını Bahar’dan saklaması, üzerine az kalsın kadını borçlandırmaları derken nicedir unuttuğumuz melanet kendini gösterdi. Meğer Bahar’ın vücudu ilk bölümde yapılan karaciğer naklini kabul etmiyormuş, dolayısıyla yeniden nakil gerekecek.

Dizi yansıması

🔴 ‘Kızılcık Şerbeti’nde sıkça değinilen kolay yoldan mal mülk edinme ve dolandırılma konusu ‘Bahar’da da Nevra üzerinden ilmek ilmek işlenmiş oldu, biz de her adımımızı kırk kere düşünmemiz gerektiğini hatırladık.

🔴 Timur’a ne kadar hüzünlü sahneler yazılsa da bir (1) izleyici bile bu tuzağa düşmüyor. Şöyle ki, Timur meğer zamanında babasına karşı gelmek, o ölünce de annesinin düzeninden kaçmak için Bahar’ı aldatmış gibi saçmasapan bir bahane söyleyerek üzgün üzgün baktı, suçu annesine atmaya çalıştı. Yemezler aslanım.

🔴 Ona neden kanmamak gerektiği argümanımıza destek hemen geldi: Rengin’in malvarlığını öğrenen Timur’un kendini Bahar’a affettirme isteği uçucu yağdan hızlı bir şekilde buharlaştı. Bir yanımız buna sevinip Bahar’dan uzak olsun derken diğer yanımız Timur’un her boşluğa düşüşünde Rengin’i kullanmasına kızıyor. Rengin de kızmış olacak ki mal varlığına yengeç gibi yanaşmaya çalışan Timur’u nazikçe uğurladı. İzleyici için en iyi versiyon, Timur’un en mutsuz olduğu versiyondur!

🔴 Bir türlü kurtulamadığımız ‘Evren kenesi’ Dora (Yasemin Kay Allen) bu bölüm Timur’un boşanma avukatı olarak izleyicinin antipatisini harladıkça harladı. Evren’le Bahar’ın yakınlaşmasını engellemek için boşanmayı baltalamaya mı çalışacak? Evren’in gözüne girmek için Timur’u içten mi çökertecek? Peki sizce tüm bunlarla ilgilenmek istiyor muyuz? Giderayak gerek var mıydı?

🔴 Dizinin en dokunaklı sahnesi Timur’un gizli çocuğu Parla’dan (Sena Mia Kalıp) geldi. Timur’a kötü davranmasının sebebi onu sevmemesi değil, sevilmediğini hissettiği için Timur’u cezalandırmasıymış. Bu vesileyle çocukların ebeveyn sevgisine olan ihtiyacına vurgu yapıldı.

🔴 Fakat favori sahnemiz, hükümet kadınımız Ayhan Liberte’nin (Bennu Yıldırımlar) Bahar’a yaptığı ilham verici konuşmadan çıktı:

Gözden kaçmayan detaylar

🔴 Zamanında Beren Saat ve Belçim Bilgin’in birbirini övdüğü meşhur diyalog dahil olmak üzere sosyal medyada dolaşan popüler videolara göndermeler yapmayı bu bölümde de ihmal etmemişler.

🔴 Paralelliklerde bu hafta: Zamanında Nevra aldatılmıştı ve yanlışlıkla kocasının sevgilisinin merdivenlerden düşüp ölmesine sebep olmuştu. Yani bu bölümde Nevra’nın evli biriyle sevgili olduğunu öğrenmesi geçmişe dair bir gönderme taşıyor aslında. Özünde Nevra mağdur taraf olmasına rağmen bu olayı dizide ‘ölen kadının ahı’ olarak işlemeyi seçmişler.

🔴 Sembolizmde bu hafta: Normalde anaokulu terk gibi giyinen Bahar bu bölümün ilk yarısında siyah giydi, zira hâlâ sırlar öğrenmeye, tekrar tekrar hayal kırıklığına uğramaya devam ediyordu. İşler onun lehine gelişmeye başlayınca onu beyazla gördük. Tencere-kapak Timur ve Rengin’inse dertleşirken neredeyse aynı model kıyafetleri aynı renk tonlarıyla giydiğini gördük.

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım: MF Yapım
Yapımcı: Asena Bülbüloğlu
Yönetmen: Neslihan Yeşilyurt
Senaryo: Ayça Üzüm, Atasay Koç
Müzik: Aytekin Ataş
Oyuncular: Demet Evgar, Buğra Gülsoy, Mehmet Yılmaz Ak, Ecem Özkaya, Elit Andaç Çam, Demirhan Demircioğlu, Nil Sude Albayrak, Alisa Sezen Sever, Hasan Şahintürk, Sena Mia Kalıp, Ümmü Putgül, Uygar Özçelik, Deniz Sarıkaş, Devrim Kabacaoğlu, Ege Erkal, Sonat Tokuç ve Füsun Demirel, Hatice Aslan. (Konuk) Bennu Yıldırımlar, Yasemin Kay Allen, Yeşim Çelebi, Efe Halil Ürgen, Deniz Sarıkaş, Oktay Oy, Tuna Arman.

Bahar: Yeni aşklar başka bahara!Bahar: Yeni aşklar başka bahara!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.