Kitapyurdu: Belediyeye bağış vermedik diye binamız mühürlendi; Belediye: İftira atıyorlar

Kitapyurdu'nun Bahçelievler'deki yerleşkesi Bahçelievler Belediyesi tarafından ruhsatta eksiklik olduğu gerekçesiyle mühürlendi. Kitapyurdu belediyeye bağış yapmadıkları için binalarının mühürlendiğini duyurdu. Belediye ise iddiayı yalanladı.

Kültür Sanat 22 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Kitapyurdu'nun İstanbul Bahçelievler'de bulunan yerleşkesi.

Türkiye’nin en büyük online kitap satış sitelerinden biri olan www.kitapyurdu.com sitesine girenler şöyle bir uyarı görüyor: ‘Durduk yere durdurulduk.’

Sitelerin erişime kapatılmasına alışığız, ama bu sefer sorun siteyle ilgili değil. Sorun sitenin faaliyet gösterdiği binayla ilgili. Kitapyurdu sitesinden yapılan açıklamaya göre 24 yıldır faaliyette olan sitenin bulunduğu binayı Bahçelievler Belediyesi mühürledi. Sebep, ruhsattaki eksiklik! Site sosyal medyadan ruhsatlarını da yayınladı.

Kitapyurdu yetkilileri yaptığı açıklamada belediyenin ruhsatla ilgili öne sürdüğü gerekçenin gerçeği yansıtmadığını savunuyor. Binanın mühürlenme gerekçesinin aslında Kitapyurdu’nun belediyeye bağış yapmaması olduğunu söylüyorlar:

‘Belediye bağış istedi, vermeyince bina mühürlendi’

“24 yıldır kitap satışıyla uğraşan ve kültür ile edebiyat alanında tanınan markalardan biri olan kurumumuzun İstanbul Bahçelievler’deki yerleşkesi ruhsatımızın eksik olduğu gerekçesiyle mühürlenmiştir. Yeni ruhsat alabilmemiz için belediye tarafından yüksek miktarda bir bağış yapılması talep edilmektedir. Tüm gereklilikleri yerine getirmemize rağmen bu talebimiz Bahçelievler Belediyesi tarafından kabul edilmemiş ve bu nedenle faaliyetlerimize ara vermek zorunda bırakılmış bulunuyoruz.

2018’den beri bu yerleşkede faaliyetlerimizi sorunsuz bir şekilde yürütmekteyiz. Ancak bu yılın mart ayında yerleşkemizin ruhsatının eksik olduğu gerekçesiyle belediye tarafından uyarı aldık. 24 yıl boyunca kitap ve kültür alanında siz değerli müşterilerimizle buluşmanın gururunu taşıyoruz. Sevilerek takip edilen bir marka olarak güveninizi kazanmış olmanın bilinciyle hareket ediyoruz. Tüm gereklilikleri sağladığımızı belirtmemize rağmen belediye istediği bağış yapılmadan işlem yapmayı kabul etmemektedir.

Hukuki yollardan hakkımızı arayarak çalışma ortamımızı yeniden sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu süreçte siparişlerinizin sevkiyatında gecikmeler yaşanabilecektir ve Yenibosna Teslim Noktamız hizmet veremeyecektir. Bu durumdan ötürü derin üzüntü duyuyor ve siz değerli kullanıcılarımızdan içtenlikle özür diliyoruz. Gecikmeleri telafi edeceğimize söz veriyoruz. Sizlerin desteğiyle bu süreci de en kısa zamanda aşacağımıza inanıyoruz. Anlayışınız ve sabrınız için teşekkür ederiz.”

Belediye: Alanı genişlettiler yeni ruhsata başvurmadılar

Bahçelievler Belediyesi ise 10Haber’in sorularını yanıtsız bırakırken sosyal medyadan yaptığı açıklamada Kitapyurdu’nun yerleşkesinin kullanım alanını genişlettiğini, bunun için yeni bir ruhsatlama yapılması zorunluluğu doğduğunu, Kitapkurdu yetkililerinin bu konuda başvuru yapmadığıı için yapının mühürlendiğini duyurdu. Belediye açıklamasında bağış talebiyle ilgili iddiaları ise reddetti.

Erzurum Kitap Fuarı'nda belediyenin sansür girişimi tepkilerle engellendiErzurum Kitap Fuarı’nda belediyenin sansür girişimi tepkilerle engellendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler