Baksı Müzesi’nden Ütopya Atölyeleri için davet var

Bayburt'un medarı iftarlarından Baksı Müzesi'nde temmuz ve ağustos aylarında Ütopya Atölyeleri düzenlenecek. Osman Dinç, Nancy Atakan, Gülçin Aksoy, ve Çağrı Saray atölyelerini gerçekleştirecek sanatçılar. Müze yüksek lisans öğrencilerine atölyelere burslu katılım olanağı da sağlanıyor.

Kültür Sanat 26 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın memleketi Bayburt’ta doğduğu Bayraktan Köyü’nde kurduğu Baksı Müzesi, şimlerde Vuslat’ın Emanet başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor. Ama müzenin gündeminde sadece kasım ayına kadar sürecek sergi yok. Baksı şu günlerde temmuz ve ağustos aylarında gerçekleşecek Ütopya Atölyeleri’ne hazırlanıyor.

Müze, doğa ile iç içe bir atmosfer içinde düşünmek, tasarlamak, farkındalık yaratmak ve geleceği düşlemek için, sanatçılar ve sanatseverleri Ütopya Atölyeleri’nde davet ediyor. Üstelik üniversitelerin yüksek lisans öğrencilerine burslu katılım olanağı da sağlanıyor.

Yaz döneminde, Baksı Müzesi ’nin yeşerdiği topraklarda bölgenin kendine özgü kültürü ve çağdaş sanatların birlikteliğiyle gerçekleştirilecek olan Ütopya Atölyeleri, birer haftalık dönemler içerisinde gerçekleşecek. Programda Osman Dinç (2 Temmuz-7 Temmuz), Nancy Atakan (30 Temmuz-04 Ağustos), Gülçin Aksoy (23 Temmuz-28 Temmuz), Horasan (9 Temmuz-14 Temmuz), Çağrı Saray (16 Temmuz-21 Temmuz) ile sanat atölyeleri hayata geçirilecek. Cabir Çobanoğlu ve Mehmet Kavukçu ile de doğa ile bulumaları atölyeleri yapılacak.

 

 

Baksı’da insan sanata mı baksın, doğaya mı şaşırıyorBaksı’da insan sanata mı baksın, doğaya mı şaşırıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.