‘Balaban’ sesi Louvre’dan sonra CRR Konser Salonu’nda

Cazı Azerbaycan halk müziğiyle buluşturan Alafsar Rahimov, 'Balaban Meets Jazz' projesiyle 2 Şubat CRR Konser Salonu'nda. Sanatçı daha önce aynı projeyle Paris'teki Louvre Müzesi'nde büyük ilgi gören bir konser vermişti.

Kültür Sanat 25 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Alafsar Rahimov

Bakü’de 2012 yılında gerçekleşen Eurovision’un açılışında balaban performansıyla beğeni toplayan Alafsar Rahimov İstanbul’da konser verecek. Caz ve Azerbaycan halk ezgilerini bir araya getirdiği ‘Balaban Meets Jazz’ 2 Şubat akşamı İstanbul’daki CRR Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşuyor. Bu özel gecede Rahimov’a sahnede Kaan Bıyıkoğlu (piyano), Enver Muhamedi (bas gitar), Burak Durman (davul) ve Tümer Uluçınar (elektro gitar) Azerbayncanlı müzisyene eşlik edecek.

Azerbaycan’ın Şeki şehrinde zurna üstadı Elefser Şekili’nin torunu olarak dünyaya gelen Alafsar Rahimov henüz 10 yaşında balaban çalmaya başladı. 2005’te Azerbaycan Devlet Konservatuvarı’na girerek Eyyub Memmedov’dan dersler aldı. Sanatçı Amerika, Almanya, Çin, İsviçre, Norveç, Fransa, İtalya, Tunus, Gürcistan ve Kore’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkede konserler verdi. 2011’de Montreux Caz Festivali’ne katılan ve aynı yıl kendi müzik grubu Amarok’u kuran Rahimov kendi folk, etnik, caz ve rock tarzlarını geliştirmeye odaklandı.

Louvre’da unutulmaz konser

2012’de Eurovision Şarkı Yarışması’nın açılış seremonisi Rahimov’un Nefes isimli bestesiyle yapıldı. Sanatçının “İncilar” adlı bestesi 2017’de Bakü’de düzenlenen İslam Birliği Oyunları’nda Londra Filarmoni tarafından seslendirildi. 2018’de katıldığı Mugam Yarışması’ndan ödülle dönen Alafsar Rahimov 2019’dan bu yana İstanbul’da yaşıyor.

Alafsar Rahimov CRR Konser Salonu’nda da seslendireceği projesi ‘Balaban Meets Jazz’ ile 2021’de Paris Louvre Müzesi’nde konser verdi. 2022’de ‘Balaban Mysterious Musical Heritage’ adlı albümünü yayınlayan sanatçı 2023’te Etibar Asadli ile kendi bestelerinden oluşan ‘Sexy Caffards’ albümünü çıkardı.

200 yıldır dünya 9. Senfoni'yi dinliyor200 yıldır dünya 9. Senfoni’yi dinliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.