Banksy’nin çiftliğine gergedan da geldi

Banksy'nin geçen hafta başından bu yana Londra'nın farklı yerlerinde çizdiği eserlerin sekizincisi Charlton'daki Westmoor Caddesi'nde ortaya çıktı. Banksy çiftliğinin son konuğu park halindeki araca tırmanan bir gergedan...

Kültür Sanat 13 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: Instagram/ @banksy

Gizemli sokak sanatçısı Banksy’nin artık bir çiftliği var diyebiliriz. Sanatçı geçen Londra’da bir keçi çizimiyle başladığı hayvan serisine maymunlar, pelikanlar, filler, kediler ve balıklardan sonra bir de gergedan ekledi.

Sokak sanatçısı Banksy’nin ilk üç gün ortaya çıkan eserleri.

Sanatçını  geçen hafta başından bu yana Londra’nın farklı yerlerinde çizdiği eserlerin sekizincisi Charlton’daki Westmoor Caddesi’nde ortaya çıktı. Bu kez bir gergedanın park halindeki araca tırmandığı görülüyor. Banksy 5 Ağustos’tan beri her gün saat 13:00’te sosyal medya hesabından eserlerini paylaşıyor.

Banksy’nin hayvanlar alemine ait dördüncü eseri çalındı.

Kurdu çalınmıştı

Banksy’nin dördüncü eseri uydu antenine resmedilmiş uluyan kurt grafitisi bir saat sonra çalınmış, cumartesi sanatçının altıncı eseri kedi de boş reklam panosunda ortaya çıktıktan saatler sonra yerinden kaldırılmıştı.

Sanatçının sosyal medya paylaşımlarına yorum yapmaması eserlerinin ne anlama geldiği konusunda çeşitli teorilerin ortaya atılmasına neden oldu. Tartışmalar hala devam ediyor, herkes Banksy’nin bir sonraki eserini ve en nihayetinde bir açıklama yapmasını bekliyor.

Bu seriye dair yorumlar sanatçının günümüz dünyasına ve İngiltere siyasetine dair eleştirileri olduğu yönünde. Birçok kişi Banksy’nin şu an dünya genelindeki vahşi ve kaotik davranışları eleştirdiğini ve insanların eylemleriyle vahşi hayvanlarınki arasında paralellik kurduğunu öne sürüyor. Bakalım Banksy’nin çiftliğinde neler olacak, bekleyip göreceğiz.

Ne çektin be Banksy! Yeni tamamladığı eseri çalındıNe çektin be Banksy! Yeni tamamladığı eseri çalındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.