Barack Obama 2023 favorilerini paylaştı

ABD'nin eski başkanı Barack Obama, artık gelenekselleştiği üzere en sevdiği kitapları sosyal medyadan paylaştı. Listede James McBride, David Grann ve Jonathan Eig gibi yazarların yıla damgasını vuran kitapları var.

Kültür Sanat 24 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Amerika Birleşik Devletleri’nin 44. Başkanı Barack Obama her yıl olduğu gibi bu sene de en sevdiği kitapları paylaştı. Eski başkan birkaç ay önce de en sevdiği şarkıları paylaşmıştı. Daha önce yaptığı konuşmalarda ve verdiği röportajlarda kitap okumayı ne denli sevdiğini vurgulayan 61 yaşındaki Obama, Instagram paylaşımında da şu sözlere yer verdi: “Yılın bu zamanlarında genellikle yaptığım gibi, 2023’ün en sevdiğim kitaplarını, filmlerini ve müziklerini paylaşmak istedim”

Barack Obama’nın listesinde farklı türlerden kitaplar var

Yılbaşı tatili sırasında okunacak kitapları sıralayan Barack Obama bir de tavsiyede bulundu. Eski başkan, okurlara kitapları mümkünse bağımsız bir kitapçıdan satın almalarını ya da yerel bir kütüphaneden temin etmelerini önerdi. Ardından da takipçilerine bu yılın favori kitaplarını sordu. Paylaşımında farklı türlerdeki kitaplara yer veren Obama, James McBride’ın ‘The Heaven & Earth Grocery Story’, David Grann’in ‘The Wager’ ve Jonathan Eig’ın ‘King: A Life’ gibi kitapları var. Martin Luther King’in hayat hikâyesine odaklanan ve yılın en iyi biyografi kitapları arasında gösterilen ‘King: A Live’, eski başkanın paylaşımı sonrası yeniden gündemin üst sıralarına taşındı. Yayınlandığı andan itibaren çok satanlar listesine giren kitabın yazarı Jonathan Eig, daha önce de Muhammed Ali’nin hayatını ‘Ali: A Life’ kitabında anlatmıştı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Barack Obama (@barackobama)’in paylaştığı bir gönderi

Barack Obama’nın listesinde daha önce kitapları Türkçeye de çevrilen Sarah Bakewell’ın en yeni çalışması ‘Humanly Possible’ da yer alıyor. Tarihin en büyük hümanist düşünürleri anlatan kitap, bu sene Amerika Birleşik Devletleri’nin en çok okunan kitaplarından biri olmayı başardı. Listede New Yorker tarafından yılın romanı seçilen Paul Harding’in ‘Thid Other Eden’ da yer alıyor.

Raf gezgini: Üst rafların tozunu alalım, yeni çıkanlara da yer açalımRaf gezgini: Üst rafların tozunu alalım, yeni çıkanlara da yer açalım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.