‘Barbie’de mutlu son: O artık yılın en çok izlenen filmi

'Barbie' dün açıklanan rakamlarla yılın en çok izlenen filmi ünvanını 'Süper Mario Kardeşler Filmi'nin elinden alıp zirveye yerleşti. Film, 1 milyar 381 milyon dolar hasılata erişti. Aynı gün vizyona giren 'Oppenheimer' ise 853 milyon dolar hasılat elde etti.

Kültür Sanat 4 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
'Barbie' 21 Temmuz’da gösterime girmişti.

Ve beklenen rekor geldi. ‘Barbie’ yılın en çok izlenen ünvanını ‘Süper Mario Kardeşler Filmi’nden aldı. Bu hafta açıklanan box office rakamlarına göre ‘Barbie’ 1 milyar 359 milyon dolarlık hasılatla yılın en çok izlenen filmi olan ‘Süper Mario Kardeşler Filmi’ni geride bıraktı. ‘Barbie’ bu hafta sonu hasılatıyla dünyada 1 milyar 381 milyon dolarlık hasılatla şimdilik yılın en çok izlenen filmi oldu.

İki film kitlesel olarak sinemanın yolunu hatırlattı

Aynı gün vizyona giren ‘Oppenheimer’ ise 853 milyon dolarlık hasılata ulaştı. Farklı stüdyoya ait iki filmin aynı anda vizyona girmesi birbirini baltalayacak iddialarına neden olsa da görünen durum pek de öyle olmadığı yönünde. İki film de bu yıl sinemaya can suyu veren yapımlar arasında öne çıktı. Türleri ve hedef kitleleri farklı film olan filmlerin rekabeti kitlesel olarak insanların tekrar sinemaya gitmelerine neden oldu.

‘Barbie’ 609 milyon dolarla en çok ABD’de hasılat elde etti. ABD dışında İngiltere’de 112 milyon dolar, Meksika 54 milyon dolar, Avustralya 53 milyon dolarla en çok izlenen ülkeler. Film Türkiye’deyse 5 milyon dolarlık bir hasılat elde etti.

Kültür nasıl da para ediyor: Taylor Swift + Beyoncé + Barbienheimmer = 8.5 milyar dolarKültür nasıl da para ediyor: Taylor Swift + Beyoncé + Barbienheimmer = 8.5 milyar dolar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.