Barış Manço’nun vasiyeti yerine getirildi: ‘2023’ sahnede

Barış Manço'nun 50 yıl önce bestelediği ve Cumhuriyetin 100. yılında senfoni orkestrasıyla seslendirilmesini vasiyet ettiği '2023' bestesi Musa Göçmen yönetimindeki Senforock Orkestrası tarafından Avcılar'da dün akşam seslendirildi.

Kültür Sanat 25 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Barış Manço’nun vasiyeti yerine getirildi. Efsane müzisyenin bundan 50 yıl önce yayınladığı ‘2023’ bestesi tam da arzu ettiği gibi seslendirildi. Sanatçının Cumhuriyete armağan olarak bestelediği ‘2023’ şef Musa Göçmen yönetimindeki Senforock Orkestrası’nca izleyiciyle buluştu. İstanbul Avcılar’da Havuz Meydanı’nda gerçekleşecek halka açık konserde orkestra efsane müzisyenin şarkılarını senfonik formda seslendirildi.

Barış Manço 1973 yılında bestelemişti

Konserin duyurusunu yapan şef Musa Göçmen performansları esnasında Barış Manço’nun vasiyetini de yerine getirip ‘2023’ bestesini de seslendirmekten büyük heyecan ve mutluluk duyduklarını sosyal medyadan yaptığı paylaşımla açıkladı. Göçmen paylaşımında “Bugün büyük sanatçının müzikal vasiyetini gerçekleştirmek için İstanbul’dayız. Çok heyecanlı”  dedi.

Mayıs ve Haziran 1995’te ‘Live in Japan’ adıyla düzenlendiği ve büyük ilgi gören Japonya turnesinde ‘2023’ bestesine dair vasiyetini açıklayan Barış Manço Cumhuriyetin 100. yılında bu şarkıyı yeniden seslendirmeyi çok istediğini söylemişti. Osaka konseri sırasında konuşan efsane müzisyen bestesini bu kentte de yeniden seslendirmeyi çok arzu ettiğini sözlerine eklemişti. Sanatçı, şarkısını Cumhuriyetin 50. yılı olan 1973’te bestelemişti.

Mayıs ve Haziran 1995’te ‘Live in Japan’ adıyla düzenlendiği ve büyük ilgi gören Japonya turnesinde ‘2023’ bestesine dair vasiyetini açıklayan Barış Manço, Cumhuriyetin 100. yılında bu şarkıyı yeniden seslendirmeyi çok istediğini söylemişti. Osaka konseri sırasında konuşan efsane müzisyen, bestesini bu kentte de yeniden seslendirmeyi çok arzu ettiğini de sözlerine eklemişti.

Barış Manço bugün yaşasa 80 yaşında olacaktı. Bu özel bestesini çocukları ve senfoni orkestrasıyla birlikte seslendirmeyi çok isteyen efsane müzisyen vasiyeti hakkında konuşan Lale Manço Ahıskalı ise “Türkiye Cumhuriyeti’nin, 2023’teki yani 100. yılına atfedilerek yazılmış bir metin ve onun Türkiye Cumhuriyeti’ne inancını, onun gücüne ve nasıl ayakta duracağına inandığını gösteriyor. Bizim vasiyet olarak kabul ettiğimiz bir şey ve bunu mutlaka gerçekleştireceğiz. Barış Manço’yu 2023’te mutlaka sahneye çıkaracağız ve senfoni eşliğinde 2023’te dinleyeceğiz” demişti.

Belçika'da Barış Manço heykeli dikiliyorBelçika’da Barış Manço heykeli dikiliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.