Ben Anadolu Stratonikeia Antik Kenti’nde sahnelenecek

Yıldız Kenter ile özdeşleşen 'Ben Anadolu', İş Sanat Antik Sahne ile Türkiye'nin antik kentleri turneliyor. Ayça Bingöl performans sergileyeceği oyun, Muğla’nın Yatağan ilçesinde bulunan Stratonikeia Antik Kenti’nin büyülü atmosferinde sahneleyecek. 

Kültür Sanat 15 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Ayça Bingöl 'Ben Anadolu'da tek kişilik performans sergiliyor.

İş Sanat Antik Sahne, “Ben Anadolu” oyunu geçen yıldan bu yana antik şehirleri turnelemeye devam ediyor. Oyun bu kez, Muğla’nın Yatağan ilçesinde bulunan Stratonikeia Antik Kenti’nin büyülü atmosferinde sahneleyecek.

‘Ben Anadolu’, 22 Temmuz Cumartesi, 21.00’de Antik Dönem ile Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi yapılarının aynı anda görülebildiği Stratonikeia Antik Kenti’nde sahnelenecek. Nysa Antik Kenti’nde geçtiğimiz hafta izleyiciyle buluşan oyunu 2 bin kişi izlerken, Ayça Bingöl’ün göz dolduran performansı ayakta alkışlanmıştı.

Ben Anadolu, Ayça Bingöl performansıyla sahnede

Yıldız Kenter’in unutulmaz performansıyla sahnelerin en çok izlenen oyunları arasında yer alan, pek çok dile çevrilen, Güngör Dilmen’in kaleme aldığı ‘Ben Anadolu’ yıllar sonra öğrencisi  Ayça Bingöl tarafından yeniden sahneleniyor. Oyunun yönetmen koltuğunda ise yine Kenter’in öğrencilerinden Görkem Yeltan oturuyor.

Helenistik dönem öncesinde Karialılar’ın toplandığı yer olarak bilinen Stratonikeia’da sahnelenecek oyunda trajedi ile komedinin iç içe geçtiği, antik çağlardan Kurtuluş Savaşı’na uzanan, Kibele’den Niobe’ye Kassandra’dan Theodora’ya Nilüfer Hatun’dan Hürrem Sultan’a masallarla, savaşlarla, doğayla Anadolu’nun farklı çağlarına tanıklık eden kadınların yaşam öyküsü, sanatçı Ayça Bingöl tarafından 16 karakterde anlatılıyor.

Bu toprakların özünü oluşturan; toprakla, ağaçla, ürünle, masallarla, tarihle, savaşlarla bir olan, Anadolu’nun kadınları, Ayça Bingöl yorumuyla Stratonikeia Antik Kenti’ne masalsı bir dokunuşta bulunacak. 12 yaş üzeri izleyici için uygun olan etkinlik ücretsiz olup, antik kente giriş ücreti Kültür ve Turizm Bakanlığı düzenlemelerine tabi. Etkinliği izlemek isteyenlerin www.biletix.com adresinden rezervasyon yaptırmaları gerekiyor.

10Haber antik kentleri geziyor: Son durak Troya10Haber antik kentleri geziyor: Son durak Troya

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.