Beyoncé için Afrika’dan çağrı var

Beyoncé, Afrikalı hayranlarının kalbini kırmışa benziyor. Ünlü yıldızın Afrikalı hayranlar Beyoncé'yi, kıtada görmek istiyor. Bugüne kadar Afrika'da sadece bir kez sahne alan Beyoncé'yi kıtaya davet eden Afrikalılar, gerekli altyapının mevcut olduğunu belirtiyor.

Kültür Sanat 17 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Beyoncé, Renaissance turu kapsamında Avrupa konserleirne devam ediyor.

Beyoncé, çok konuşulan turnesine Avrupa kentlerinde devam ediyor. Turne devam ederken yıldız isimden Afrikalı hayranlarının bir istek geldi. Milyonları aşan nüfuslara sahip Afrika şehirleri, yıldız ismi kıtada görmek istiyor. BBC World’e konuşan Afrika’nın farklı ülkelerinden profesyoneller ve müzikseverler “şimdi değilse ne zaman?” diye soruyor.

Beyoncé Afrika’da tek konser vermişti

Beyoncé, geniş kapsamlı Renaissance turnesinin Avrupa ayağıda hasilat rekorları kırarken sanatçının köklerinin de geldiği Afrika kıtasından çağrı var. Afrikalılar gerekli altyapıyı karşılayabilecek şehirleri sahip olduklarını, bu yüzden de süperstarı artık kıtada görmek istediklerini söylüyor. Beyoncé bugüne kadar Afrika kıtasında sadece Nelson Mandela için Cape Town’da düzenlenen bir organizasyonda sahne almıştı.

‘Afrika’da gerekli altyapı mevcut’

Beyoncé’nin Afrika’da, Cape Town dışında konser vermemesi, kıtanın dört bir yanındaki hayranlar için kalp kırıcı bir hadiseye dönüşmüş durumda. Amerika Birleşik Devletleri’nde siyahların uğradığı ayrımcılık konusunda insiyatif sergileyen Beyoncé’un turne programında herhangi bir Afrika kentinin olmaması tepkilere de neden oluyor. Konu hakkında BBC World’e konuşan Sony Music Batı Afrika sorumlusu Gbemiro Owolabi, yıldız ismi ağırlayabilecek çok sayıda mekânın kıtanın dört bir yanında mevcut olduğunu hatırlatarak büyük hayran kitlesinin de organizasyon şirketlerinin görmeyi arzulayacağı seviyelerde olduğunu belirtti.

Konu hakkında sessizliğini koruyan Beyoncé ise turnesine kaldığı yerden devam ediyor. Bu akşam ve yarın Amsterdam’da konser verecek olan R&B kraliçesi, turnesine Almanya’daki kentlerle devam edecek. Sırasıyla Hamburg ve Frankfurt’ta performans sergileyecek olan Beyoncé sonra da Polonya’nın başkenti Varşova’ya geçecek.

İstanbul'dan Ludovico Einaudi geçtiİstanbul’dan Ludovico Einaudi geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.