Bir sanatçı, bir hologram: Mutlu evliliğin sırrı bulundu mu?

Bu yaz Hollanda'daki bir müzede özel bir düğün olacak. İspanyol sanatçı Alicia Framis yapay zeka tarafından üretilen bir hologramla evlenerek adını tarihe yazdıracak. Sanatçıya göre teknoloji sayesinde artık yeni nesil bir aşk doğuyor.

Kültür Sanat 5 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Alicia Framis hologram k partneriyle. Fotoğraf: Instagram.

İşten çıkıp eve geldiniz, sizi bekleyen bir sevgiliniz var. Her ihtiyacınız olduğunda orada. İnanılmaz uyumlusunuz, her şey çok yolunda. Eski sevgililerinizin en sevdiğiniz yönlerine sahip hatta daha da iyisi, sorunsuz versiyonu. Sanki mutlu bir ilişkinin o gizemli sırrını çözmüş bile olabilirsiniz. Fakat öpüşemiyor ya da sevişemiyorsunuz. Hatta bırakın bunları en ufak bir fiziksel temasta bile bulunamıyorsunuz. Bir bardak su istediniz diyelim, onu bile vermezken sizi asla bırakmayacağının garantisini verebiliyor.

Böyle bir ilişki yaşamak ister miydiniz? Yoksa anlattıklarımız size tamamen ters mi?

Yanıtlar muhtelif, ancak İspanyol sanatçı Alicia Framis tam olarak böyle bir ilişki içinde. Üstelik kendi yarattığı ve eski sevgililerinden ilham alarak yarattığı bir homogramla! Sanatçı, Sanatçı, geçmiş ilişkilerinin profillerinden oluşturduğu AILex adı verilen holografik görüntüyle ilişki yaşıyor. Bir hayli de ciddi düşünüyor zira yakında evlenecekler ve Framis sanal bir eşi olan ilk kadın olarak tarihe geçecek. Hatta şu sıralar gelinliğini tasarlamakla, bu yaz Rotterdam’da Depot Boijmans Van Beuningen müzesinin çatısında yapılacak törene katılanların kıyafetlerini belirlemekle meşgul.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @hybridcouples

Bir hologramla birlikte olmak nasıl olacak diye merak ediyorsanız Framis’in müstakbel eşi AILex ile günlük hayatlarına dair paylaştığı videoları Instagram hesabı @hybridcouples’tan takip edebilirsiniz. Framis bu görüntülerle ev içi durumlarını ve partnerinin günlük yaşamını anlatan, hologramı günlük hayatına nasıl entegre edeceğini keşfetmesine de yardımcı olacak bir belgesel yapmak istiyor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @hybridcouples

Yeni bir aşk nesli doğuyor

Sanatçı yapay zeka araçlarındaki ilerlemeler, insanlar ve makineler arasındaki etkileşimleri hatırlatacak ilişkilere dair tahminde de bulunuyor: “Beğensek de beğenmesek de, insanların hologramlar, avatarlar, robotlar vb. ile evleneceği ve ilişkileri sürdüreceği yeni bir aşk nesli ortaya çıkıyor.”

Ayrıca hologramlar ve robotlarla yaşanan aşkı güzellemeyi ihmal de etmiyor:

Robotlar ve hologramlarla aşk ve seks kaçınılmaz bir gerçek. Harika arkadaşlar ve empatiyi ifade etme yeteneğine sahipler. Tıpkı telefonların bizi yalnızlıktan kurtarması ve hayatımızdaki boşluğu doldurması gibi evlerimizdeki etkileşimli varlıklar olarak hologramlarla ilişkilerimizi de ileri götürebiliriz.

Framis sanatsal kariyerini anlamlı ilişkiler geliştirmek için bilim ve sanatı bir araya getirmeye, hastalık, engellilik, cinsiyet dengesizliği veya travmatik deneyimlerle karşı karşıya olan insanlara destek sunmaya adamış bir isim. Bu projesi ve hologram partneriyle ilişkisi onu mutlu edecek mi zaman gösterecek.

Hanımların dikkatine: Eski sevgilileri geri getirme makinesi ayağınıza geldi!Hanımların dikkatine: Eski sevgilileri geri getirme makinesi ayağınıza geldi!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.