Bir İstanbul klasiği: 40. İstanbul Tüyap Kitap Fuarı kapılarını açıyor

Uzun yıllar Tepebaşı'nda düzenlenen sonrasında da Beylikdüzü'ne taşınan kitap fuarı 40 yaşında. Tam adıyla 40. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Yaşasın Cumhuriyet temasıyla bugün kapılarını açıyor. Nermin Abadan Unat'ın Onur Yazarı olduğu fuar 5 Kasım'a kadar devam edecek.

Kültür Sanat 28 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Bir İstanbul klasiği olan İstanbul Kitap Fuarı bugün kapılarını açıyor. Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bu sene 40. yaşını kutluyor. Yaşasın Cumhuriyet temasıyla kitapseverleri ağırlamaya hazırlanan fuarın onur konuğu Cumhuriyet serüvenine tanıklık eden, hocaların hocası olarak anılan, yazar, çevirmen, hukukçu, sosyolog, siyaset ve iletişim bilimci Nermin Abadan Unat. Fuar süresince kendisinin de katılımıyla Unat’ın yaşamı ve eserleri üzerine çeşitli panel ve söyleşiler düzenlenecek.

Girişin öğrenci, öğretmen, çocuk, emekli ve engellilere ücretsiz olduğu fuar hafta içi 10.00-19.00, hafta sonu 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuar son günü olan 5 Kasım 2023 Pazar akşamı 19.00’da sona erecek. Fuarla ilgili etkinlik listesi, imza günleri ve detaylı bilgilere www.istanbulkitapfuari.com adresinden erişilebiliyor.

İstanbul Kitap Fuarı 12 Eylül koşullarında doğmuştu

1982’de Taksim Etap Otel’de 12 Eylül’ün gölgesinde başlayan TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı serüveni yıllar boyunca İstanbullu’nun kitaba erişimi için en önemli etkinliklerden biri oldu. Geride kalan 39 yılda 12 milyon okura ulaşan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’na bugüne kadar 15 bin yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katıldı. Fuar kapsamında 28-31 Ekim tarihleri arasında açık olacak uluslararası salonda bu sene yurt dışından Kuzey Makedonya, Almanya, Çin, Romanya ve İran’dan yayınevleri yer alacak. Bu yayınevleri söyleşilerle ilgili ülkelerdeki yayıncılık dünyasıyla  ilgili bilgi paylaşacaklar. Bu yılın odak pazar ülkesi ise Hindistan.

Fuar kitapçıların ayakta kalamayıp kapısına kilit vurduğu böyle bir dönemde kent merkezine uzaklığına rağmen ilgi görmeye devam ediyor. Geçen yıl yaklaşık 500 bin ziyaretçiyi ağırlayan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı pandemi öncesinde çok daha büyük kitlelere erişmişti.

Basılı kitabın zamana meydan okuduğu yer: TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı 40 yaşındaBasılı kitabın zamana meydan okuduğu yer: TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı 40 yaşında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.