Bir rekor daha! Evet, Taylor Swift’ten

Müzisyen Taylor Swift'in her hafta bir rekor haberiyle gündeme gelmesi olağan bir durum olmaya başladı. Müzisyen son olarak Billboard'un en çok dinlenen ilk 10 şarkı listesinde dört şarkısı olan ilk kadın sanatçı oldu.

Kültür Sanat 19 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Taylor Swift'in, Eras Tour kapsamında verdiği konserlerin biletleri haftalar öncesinden tükenmişti.

Şarkıcı Taylor Swift artık yeni bir rekorun daha sahibi. Şarkıcının ‘Speak Now (Taylor’s Version)’ adlı albümü, müzik dünyasının refarans listelerinden biri olarak kabul edilen Billboard’un 200 listesine bir numaradan giriş yaptı. Şarkıcının ‘Midnights’, ‘Lover’ ve ‘Folklore’ albümleri de listenin ilk 10’unda yer alıyor. Bu verilere göre Swift, ilk 10’da dört albümü olan ilk kadın sanatçı oldu. Swift ayrıca Barbra Streisand’ın rekorunu kırarak en çok 1 numara olan kadın sanatçı oldu.

Aynı başarıya sahip bir diğer isim ise Price idi. 2016’da hayatını kaybeden şarkıcının, beş albümü aynı anda Top 10 listesindeydi. 12 Grammy Ödüllü Swift, geçen hafta da Top 10 listesinde en çok şarkısı yer alan kadın sanatçı olarak başka bir rekor kırmıştı.

Swift için ilklerin albümü

Swift, ‘Speak Now (Taylor Versiyonu)’  albümünün 7 Temmuz’da yayınladı. Bu albüm, Swift’in 2010’da aynı adlı albümünde yer alan şarkılardan oluşuyor. Albümün öne çıkan özelliği ise Swift’in 18-20 yaşları arasında yazdığı şarkılardan oluşması. Zira bu albüm, şarkıcının tüm parçalarının tek söz yazarı olduğu ilk ve tek albüm. Swift, Instagram’da yaptığı duyuruda “Albümü sizinle kutlamak için sabırsızlanıyorum” demişti.

Taylor Swift rekor kırmaya doymuyorTaylor Swift rekor kırmaya doymuyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.