Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi Patara’nın izinde

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi bünyesinde açılan BlackBox Patara'nın izinde. Kazı Başkanı Prof. Dr. Hava İşkan Patara hakkındaki yeni bulguları katılımcılarla paylaşacak. BlackBox ay boyunca farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Kültür Sanat 12 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İstiklal Caddesi’ndeki tarihi binasında 29 Ekim’de kapılarını açan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde etkinlik dizileri de gerçekleşiyor. Müze bünyesinde kapılarını açan BlackBox edebiyat, sanat tarih, arkeoloji ve şiir gibi farklı alanlarda söyleşilere ev sahipliği yapıyor. Arkeolog Prof. Dr. Havva İşkan bu akşamki etkinlikte Patara üzerine konuşacak.

Blackbox’ta sanat tarihi ve şiir söyleşileri

Uzun yıllar boyunca Patara Antik Kenti’nin kazı başkanlığını üstlenen Prof. Dr. Havva İşkan Antikçağ’ın bu önemli kentinin dünyaya ilham olan tarihini anlatacak. Likya Birliği’nin merkezi olan Patara sonrasında başta ABD olmak üzere pek çok federasyona ilham olmuştu. Blackbox’ta bu akşamki etkinliğin yanı sıra müzenin kurucu küratörü Gül İrepoğlu’nun da bir söyleşisi olacak. Daha önceki söyleşisi Blackbox’ta Osman Hamdi Bey üzerineydi Gül İrepoğlu’nun, bu kez konu ‘Tuvaldeki Deniz Coşkusu’ olacak. İrepoğlu tablolar üzerinden İstanbul’un denizle olan ilişkisini anlatacak. Söyleşinin tarihi ise 25 Ocak.

Arkeoloji ve sanat tarihi üzerine gerçekleşecek söyleşilerin yanı sıra BlackBox bir şiir buluşmasına da ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 19 Ocak’ta şair Onur Caymaz’ın ‘Müzede Şiir Var’ başlıklı söyleşisi var. BlackBox’taki etkinlikler için biletler Biletix üzerinden alınabilir. Tüm etkinliklerin başlama saat 17.00.

O eski İstanbul şimdi İstiklal Caddesi'ndeO eski İstanbul şimdi İstiklal Caddesi’nde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.