Notre Dame’ın Kamburu’na Bodrum’da büyük ilgi

20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali kapsamında önceki gece 'Notre Dame'ın Kamburu' sahnelendi. Victor Hugo'nun başyapıtı romandan uyarlanan bale gösterisi İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelendi.

Kültür Sanat 10 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
İzmir Devlet Opera ve Balesi 'Notre Dame'ın Kamburu'nu sahneledi.

20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Victor Hugo’nun aynı adlı klasik eserinden uyarlanan ‘Notre Dame’ın Kamburu’ sanatseverlerle buluştu. Bodrum Kalesi’nin tarihi ambiyansında İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen bale, büyük beğeni topladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve tüm gösterleri Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde devam eden festivalde, güzel çingene kızı Esmeralda ile kambur kilise zangocu Quasimodo’nun ölümsüz aşklarını anlatan ‘Notre Dame’ın Kamburu’ sanatseverlerin büyük ilgisi ve beğenisiyle karşılandı. Victor Hugo’nun aynı adlı romanından esinlenilen eserin müzikleri Cesare Pugni’ye, müzik düzenlemeleri Bujor Hoinic’e ait. Balenin koreografisi ile librettosu Göksel Armağan Davran ve Ahmet Volkan Ersoy imzası taşıyor.

Eserde olaylar Esmeralda’ya büyük hayranlık besleyen ancak tüm çabalarına rağmen onu katedralin papazının entrikalarından koruyamayan, Paris’teki tarihi Notre Dame Kilisesi’nin kambur zangocu Quasimodo’nun gözünden sahneye aktarılıyor. Festival, yarın akşam Navdhara Hindistan Dans Tiyatrosu’nun ‘A Passage to Bollywood’ adlı performansıyla devam edecek. Topluluk bu yılki festivalin iki yabancı topluluğundan biri. 20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin bir diğer yabancı konuğu ise İspanya’dan.

13 Ağustos Pazar akşamı İspanyol Flamenko Dans Topluluğu’nun sergileyeceği ‘Woman By Aarón Vivancos’ adlı eser sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Kadınlık konusundan yola çıkılarak; şefkat, cesaret, güç, sevgi, umut ve neşeyi sahneye taşıyan performansın koreografisi Aarón Vivancos’a, müzikleri  Aarón Vivancos ve Gonzalo Garcia’a ait.

Soundscape'te ağaçların arasında elektronik rüzgarlarSoundscape’te ağaçların arasında elektronik rüzgarlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.