Sakıp Sabancı Müzesi’nde Türk Resmi Konuşmaları başlıyor
Müzede Sahne Sakıp Sabancı Müzesi'nde sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Ayşe Draz’ın sanat yönetmenliğinde 22-25 Ağustos'taki etkinlik dizisi bu yıl 'Gözler Duyar Kulaklar Görür' temasıyla düzenleniyor.
Sakıp Sabancı Müzesi özel bir sanat buluşmasına ev sahipliği yapacak. 22-25 Ağustos’taki Müzede Sahne etkinlik dizisi bu yıl ‘Gözler Duyar, Kalpler Görür’ temasıyla düzenleniyor. Bu sene özellikle işitsel algıyı ön plana çıkaran işlerden oluşan Müzede Sahne gösteri sanatlarında farklı duyusal deneyimlerin birbirine tercüme edilmesine odaklanıyor. Görselliğin içindeki müziği ortaya çıkardığı gibi müziğin harekete geçirdiği görselliği de ortaya koyuyor. Etkinlik dizisinin küratörlüğünü Ayşe Draz üstleniyor.
‘Bana Kimse Ne Olduğunu Anlatmadı’ oyununda bir müzede güvenlik görevlisini canlandırdığı Dave rolüyle 2016 yılında Afife Tiyatro Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu ödülünü kazanan İbrahim Selim sanatın erişilmezliğini ve modern hayatla ironik ilişkisini işleyen ve yıllardır kapalı gişe oynayan bu oyunu ilk kez bir müzede sahneleyecek. Başrollerinde Şerif Erol ve Özlem Zeynep Dinsel’in yer aldığı, gerçekliğin doğasına dair soruları ele alan ‘Baba’ Müzede Sahne’nin dikkat çekici bir başka oyunu.
Rumlar ve Türklerin bir arada yaşadığı bir adada geçen ‘Mahallemiz Eşrafından’ ve birbirleriyle sürekli karşılaşan, geçişen, çarpışan, ama birbirlerini gerçek anlamda hiçbir zaman görmeyen iki kişinin kâh rahatsız edici bir kakofoni, kâh büyüleyici bir sükunet, kâh bir gürültü yumağı, kâh bir müzik olarak algılanan performansı ‘Geçen Gün’ de tiyatroseverlerle buluşacak.
Hakikati savunmanın hem zorlaştığı hem de elzem olduğu bir çağda insan olmanın gerekliliklerinin sorgulandığı ‘Parrhesia 2’ ve İstanbul’da yaşayan sanatçıların profesyonel ve özel hayatlarının kesişimine mizahi dille odaklanan ‘AMA’ oyunları da var. ‘Sessiz Disko’ dans etkinliği, Serkan Aka’nın etkileşimli ses yerleştirmesi, ‘ATTA’nın bebeklere ve çocuklara yönelik zengin ve katılımcı oyunları, çocuklar ve yetişkinler için atölye çalışması ses tasarımcısı ve araştırmacı Dr. Oğuz Öner’in mekâna özgü ses meditasyonu, ses yürüyüşü ve ses haritalama egzersizleri de Müzede Sahne kapsamında izleyicilerle buluşacak.