‘Yaralı Yüz’den ‘Breaking Bad’e… Mark Margolis hayatını kaybetti

'Yaralı Yüz', 'Bir Rüya İçin Ağıt', 'Mutlak Güç' ve 'Breaking Bad' gibi yapımlarda rol alan oyuncusu Mark Margolis 83 yaşında hayatını kaybetti. 'Breaking Bad'de Hector Salamanca rolüyle tanınan oyuncunun vefat haberini oğlu duyurdu. 50 yıllık oyunculuk kariyerinde Margolis 70 filmde rol aldı.

Kültür Sanat 5 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
83 yaşında hayatını kaybeden Mark Margolis, 'Yaralı Yüz' filminde de Alberto rolüyle karşımıza çıkmıştı.

Brian De Palma klasiği ‘Yaralı Yüz /Scarface’ başta olmak üzere, ‘Pi’, ‘1492, Christophe Colomb’, ‘Budala Dedektif’, ‘Mutlak Güç’, ‘Bir Rüya İçin Ağıt’, ‘Hannibal’, ‘Panama Terzisi’, ‘Kaynak’, ‘American Dream’, ‘Nuh: Büyük Tufan’, ‘Better Call Saul’ ve  ‘Breaking Bad’ gibi yapımlarda oynayan Mark Marfolis hayatını kaybetti.

Oyuncunun vefat haberini oğlu duyurdu. Bir süredir tedavi gördüğü belirtilen oyuncunun New York’ta perşembeyi cumaya bağlayan gece öldüğü açıklandı. Ölüm haberinin duyulmasının ardından ‘Breaking Bad’ dizisinin sosyal medya hesabından da bir not paylaşıldı.

Performansıyla Emmy’ye aday gösterilen oyuncu için paylaşılan mesajda “Gözleri, bir zil ve çok az kelimeyle Hector Salamanca’yı televizyon tarihinin en unutulmaz karakterlerinden birine dönüştüren son derece yetenekli Mark Margolis’in vefatının yasını tutan milyonlarca hayranına katılıyoruz. Onu çok özleyeceğiz” dendi.

Rolüne kayınvalidesinden esinlenerek hazırlanmıştı

‘Breaking Bad’de konuşamayan ve iletişim kurmak için sadece bir zil ve yüz ifadeleri kullanan, bir uyuşturucu karteli lideri Hector Salamanca’yı canlandırıyordu. Tekerlekli sandalyeye mahkum bir hayat süren Salamanca, Walter White’ın düşmanlarından biriydi. Ünlü aktör rolünü canlandırırken geçmişte kısmi felçi geçiren kayınvalidesinden esinlenerek rolüne hazırlandığını söylemişti.

Geçmiş yıllarda Hollywood Reporter’a verdiği bir röportajda kendisi için “Ben sadece kalfa bir oyuncuyum” diyen Mark Margolis, 26 Kasım 1939’da Philedephia’da dünyaya geldi. Genç yaşta New York’a taşındı ve ünlü oyuncu koçu Stella Adler’den eğitim aldı. 50 yılı aşkın oyunculuk kariyerinde 70 filmde rol alan oyuncu kimi zamanlar geçinmek için farklı işlerde de çalışmak zorunda kaldı.

Brian De Palma’nın sinema klasikleri arasına giren ve başrolünde Al Pacino’nun yer aldığı 1983 yapımı ‘Yaralı Yüz’ filminde dikkat çekici bir performansa imza atmasına rağmen Mark Margolis, bu başyapıtın yakaladığı büyük başarıdan sadece bir kaç ay sonra kendisini bir emlakçının yanında çalışırken bulmuştu. 83 yaşında hayatını kaybeden aktör o yıllara dair yaşadıkları anlatırken şunları söylemişti: “Doğruyu söylemek gerekirse, ‘Yaralı Yüz’den altı ay sonra geçinmek için birkaç aylığına bir emlakçı arkadaşımın yanında işe girmek zorunda kaldım.”

Aktörün kendisi gibi oyuncu olan Jacqueline Margolis ile olan evliliğinden bir oğlu bulunuyor. Morgan Margolis de tıpkı anne ve babası gibi oyunculuk yapıyor.

Mucizenin ta kendisi: Kornonun kolsuz ustası Felix KlieserMucizenin ta kendisi: Kornonun kolsuz ustası Felix Klieser

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.