Brian Cox ve eşi evliliklerini anlattı: Dört yılı cehennem gibiydi

'Succession' dizisinin başrol oyuncusu Brian Cox sinirli, keskin sınırları olan acımasız baba Logan Roy rolüyle hafızalara kazındı. Peki Cox nasıl bir baba, nasıl bir eş? Brian Cox ve oyuncu eşi Nicole Ansari tanışma hikayelerini anlattı.

Her şey aşk filmlerini aratmayacak bir hikayeyle başlasa da Ansari, evliliklerinin bir dönem "gerçek bir cehennemden" farksız olduğunu söyledi.

Kültür Sanat 28 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Çocuklarına sevgi nedir gösterip hissettirmeyen, sinirli, keskin sınırları olan acımasız bir baba: Logan Roy. Tanımayanlar için kendisi HBO’nun hit yapımı ‘Succession’da medya patronu rolündeki baba. Dördüncü sezonuyla geçen sene final yapan dizide baba rolünü Brian Cox canlandırmıştı. Cox performansıyla Altın Küre’de En İyi Erkek Oyuncu ödülüne değer görüldü, sosyal medyada bir fenomen yarattı.

Peki Cox gerçekte nasıl bir baba, nasıl bir eş? Brian Cox ve oyuncu eşi Nicole Ansari-Cox tanışma hikayelerinden bir türlü kavuşamamalarına, çift terapilerinden 25 yıldır devam eden evliliklerine kadar merak edilen soruları The Times’a yanıtladı. Önemliydi zira fenomen dizinin karakterleri herkes tarafından her zamankinden daha fazla merak ediliyordu. Üstelik Cox çifti bu sene evliliklerinin ilk çeyreğini geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyor. Hal böyle olunca başlıyorlar ilişkilerini anlatmaya.

Romantik filmlerden bir sahne

90 yılında ‘Kral Lear’ oyunuyla turneye çıkan Cox Hamburg’ta bir partide tanışıyor Nicole Ansari’yle. O gece iş ve hayat dair pek çok konuda derin bir sohbete dalıyorlar. O dönem Cox 44, Ansari 23 yaşında. Öyle harika bir gece geçirmişler ki birkaç hafta sonra Milano’da karşılaştıklarında Cox, Ansari’nin oraya kendisi için geldiğini bile düşünmüş. Tabii işin aslı öyle değilmiş, kısa bir selamlaşma anı, sonra vedalaşma…

İkili sonraki sekiz yıl boyunca bir daha hiç karşılaşmamış. Ta ki Cox’un Brodway’de sahneye çıkmasına dakikalar kala odasına gelen bir nota kadar. Ansari sahne öncesinde kulise not gönderiyor. O gece gösteriden sonra birlikte dışarı çıkıp eğleniyorlar, unutulmaz bir gece geçiriyorlar. Ve böylece ilişkileri başlıyor.

Ancak romantik komedi filmlerindeki o kırılma anı Cox çiftinin de başına geliyor. İkilinin arasında hep “hayat” ve yoğun iş tempoları girmiş. Hatta bir yol ayrımlarına girip “ya evleneceğiz ya ayrılacağız” demişler. Kararlarını hemen ertesi gün Vegas’ta bir şapelde evlenmekten yana veren çift tam 24 yıldır birlikte.

Dört yıllık bir cehennem

Her ne kadar romantik filmleri aratmayan bir tanışma hikayeleri olsa da Ansari-Cox röportajda evliliklerinde “dört yılı cehennem gibi” yaşadığını söylüyor. Haliyle bu da toz pembe hikayenin öteki yüzünü gösteriyor. Ansari-Cox eşini şu sözlerle anlatıyor:

“Ataerkil bir çizgiye sahip olmasına rağmen asla kapalı, ataerkil bir adam olmadı. Birlikte geçirdiğimiz 25 yıl peri masalı değildi. Cehennem gibi dört yıl geçirdik. Çift terapisine gittik ve çok yardımcı oldu. Her zaman bu konuda çalışmaya istekliydi. Çünkü o ilk aşık olma patlamasından sonra kaçınılmaz olarak her ilişkide karar vermeniz gereken anlar olur: Bu ilişkiye zaman harcamama değer mi?”

Çift 2002’den beri evli. Orson Jonathan ve Torin Kamran adında iki oğulları var. Ve geçen yıl Vegas’ta sürpriz bir törenle evlilik yeminlerini yenilemişler.

‘Artık sadece Logan Roy’um’

The Times röportajının başka bir yerinde Nicole Succession’ın ‘onun için pek bir şey ifade etmediğini’ itiraf etti, ancak herkesin onun başından beri sahip olduğunu bildiği değeri gördüğü için memnun. Cox çifti başarıdan memnun, ancak Brian Cox mahremiyetini kaybettiğini bunu da başarının bedeli olarak gördüğünü açıkladı: ‘Benim için olağanüstü bir yolculuk oldu. Hayatımı birçok yönden değiştirdiğine şüphe yok. Anonimliğimi kaybettim. Hepsi gitti. Şimdi Logan Roy’um.”

Böyle veda görülmedi: 'Succesion'ın finali 3 milyon insan izlediBöyle veda görülmedi: ‘Succesion’ın finali 3 milyon insan izledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.