Bu filmi hayatım boyunca sırtımda taşıyacağım

Antalya Film Festivali'nde En İyi Film seçilen Özcan Alper'in 'Karanlık Gece' filminin dün akşam galası yapıldı. Bu cuma gösterime girecek filmle ilgili oyuncu Berkay Ateş "Bu filmi hayatım boyunca sırtımda taşıyacağım" dedi.

Kültür Sanat 25 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Filmin başrol oyuncularından Berkay Ateş performansıyla Almanya-Türkiye Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü kazandı.

Antalya Film Festivali’nde prömiyer yapan ve En İyi Film ödülü alan yönetmen Özcan Alper’in son filmi ‘Karanlık Gece’nin galası dün gece Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda gerçekleşti. 28 Nisan’da vizyona girecek filmin galasına Menderes Samancılar, Kaan Yıldırım, Mahsun Kırmızıgül, Burak Deniz, Özge Özacar, Hatice Aslan, Esra Ruşan, Bora Akkaş, Güven Murat Akpınar, Hakan Bıçakçı, Uğur Vardan, ve Zeynep Güven gibi isimler katıldı.

Sahneye filmin oyuncuları Berkay Ateş, Pınar Deniz, Ozan Çelik, Ceylan Ertem, Tarhan Karagöz, Fırat Kaymak, Süleyman Kadim Kabaali, Sefa Tantoğlu, Özgür Cem Tuğluk ile çıkan yönetmen Özcan Alper sinema salonlarında filminin gösterilecek olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

‘Karanlık Gece’deki performansıyla 27. Türkiye Almanya Film Festivali’nden En İyi Erkek Oyuncu ödülü alan Berkay Ateş galada heyecanlıydı. Ateş iyi bir film yaptıklarını söyleyip “Bu filmi hayatım boyunca sırtımda taşıyacağım” dedi. Bu yıl ‘Koyun’ adlı kısa filmiyle ödüller alan Benhür Bolhava “Türkiye’nin böyle filmlere ihtiyacı var. Naçizane ‘Karanlık Gece’ Özcan Alper’in ustalık eseridir” dedi.

Alper’in senaryosunu Murat Uyurkulak’la yazdığı film, Anadolu’daki bir dağ kasabasına görevli gelen Ali’nin linç edilmesi sonrasında yaşananları anlatıyor. Nar Film, BKM ve Baykuş Yapım’ın yapımcısı olduğu ‘Karanlık Gece’ Bir Film dağıtımıyla bu cumadan itibaren seyirciyle buluşacak.

Linç kurbanı gazeteci Nuh Köklü'ye adanan bir film: 'Karanlık Gece'Linç kurbanı gazeteci Nuh Köklü’ye adanan bir film: ‘Karanlık Gece’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.