‘Burası Size Göre Değil’in Avrupa yolculuğu başlıyor

Senarist ve yazar Ceyda Aşar'ın yazıp yönettiği kısa film 'Burası Size Göre Değil', 46. Drama International Short Film Festivali’nin uluslararası yarışma bölümüne seçildi. Yarışmadaki 15 filmden biri olan yapımda Şebnem Hassanisoughi ile Deniz Karaoğlu’nun rol alıyor. Festival 4 Eylül'de başlayacak.

Kültür Sanat 18 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Yazar, senarist Ceyda Aşar’ın ilk kısa metraj filmi ‘Burası Size Göre Değil’,  46. Drama International Short Film Festivali’nin uluslararası yarışma bölümüne seçildi. Şebnem Hassanisoughi ile Deniz Karaoğlu’nun rol aldığı film, yarışmadaki 15 filmden biri olacak. 

Yunanistan’da düzenlenen festival 4 Eylül’de başlayacak. ‘Burası Size Göre Değil’de festival yer alarak Avrupa prömiyerini yapmış olacak. 

Aşar’ın filmi  ABD’deki 50. Athens International Film Festivali’ne seçilerek festival yolculuğuna başlamıştı. Sonra da 29. İFSAK Kısa Film Festivali’nde, 19. Akbank Kısa Film Festivali’nde ve 26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde seyirciyle buluşmuştu. 

Kentli bir kadının emlakçı ile gezerek, kendine uygun daire aramasını anlatan filmde kadının sebebini bilemediği büyük bir iç sıkıntısı vardır. Zamanla sıkıntısı artar. Bedeninde ve ruhunda garip değişimler başlar.

‘Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku’, ‘Kıyıdakiler’ filmlerinin senaristi olan Ceyda Aşar’ın ‘Fena Şeyler, Mutlu Sonlar’ adlı bir kitabı da bulunuyor.

Aşar sanatatak’ta yayınlanan söyleşisinde “Yazdığım her eserin bir çeşit otopsisini çıkardığımda karşılaştığım şu oldu: En geniş anlamıyla isyan ve özgürlük. Bu isyan da çoğunlukla dişil olandan geliyor, illa kadın dememiz gerekmiyor. ‘Burası Size Göre Değil’ adlı kısa filmde de ev arayan bir kadın ile emlakçının karşılaşmasını izlerken, gözden en uzak noktalara gömdüğüm kavram yine isyan ve özgürlük tutkusuydu” demişti.   

Bir zarafet ikonu ve aktivist sanatçı: Ve Tanrı Jane Birkin'i geri aldıBir zarafet ikonu ve aktivist sanatçı: Ve Tanrı Jane Birkin’i geri aldı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.