Çağ yangını, herkes fenomen olabilir, katiller bile!

Ah şu zamanın ruhu yok mu! Herkes ünlü olmanın peşinde. İnanmayan 'Celebrity' dizisini izleyebilir. Peki bu ünlü olma hevesi nerelere kadar gidiyor diye soranlara bir dizi daha öneriyoruz: 'Based on a True Story'. Bir seri katil nasıl podcast kahramanına dönüşüyor 'izleyip görün' deriz.

Kültür Sanat 10 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Gösterişli sahte hayatlar, entrikası da bonusu!

Celebrity

Netflix’in yeni draması (Kore pembe dizisi) kendisini “Feci skandal dolu ve dehşet heyecan verici” olarak tanımlıyor. Dizi sosyal medya fenomenlerinin parıltılı, şatafatlı, gösterişli fakat sahte hayatlarını mercek altına yatırıyor.

Instagram fenomenliğinin, ‘Black Mirror’ın zamanında bizi uyardığı kadar kontrolden çıktığı ve bir çılgınlığa dönüştüğü Güney Kore’de geçen ‘Celebrity’ skandallarla dolu bir dizi. ‘Celebrity’ bir yandan seyirciye bir pembe dizinin vadettiği her türlü entrika, aşk, nefret ve ihaneti fazlasıyla verirken bir yandan da henüz ilk bölümde ortaya çıkan cinayet teması ve kısa sürede açık ve net bir tüketim toplumu taşlamasına dönüşmesiyle kendisini sıradan bir drama olmaktan ayrıştırıp biraz daha karanlık ve biraz daha derin bir boyut kazanıyor.

Dizi, 18 yaşına kadar çok zengin bir hayat yaşayıp babası iflas ettikten sonra her şeyini kaybeden, annesi terzilik yaparken kendisi de makyaj malzemeleri satmaya başlayan A-ri’nin hikayesini anlatıyor. Bir dizi tesadüf sonucunda İnfluencer denilen sosyal medya ünlülerinden biri olan ve kısa sürede bir milyonun üzerinde takipçi edinen zeki, mütevazı fakat asla kimseye kendisini ezdirmeyecek kadar güçlü olan A-ri’nin sosyal medya starlığında adım adım yükselişini izlerken bir yandan da influencer’ların kendi aralarında yaşadıkları amansız rekabete şahit oluyoruz. ‘Celebrity’ bize takipçilerine sözde en yakın arkadaş gibi görünen sosyal medya yıldızlarının aslında nasıl birbirlerinin kuyusunu kazdıklarını, ayaklarını kaydırmak için arkalarından neler çevirdiklerini, birbirlerini nasıl bir dakikada sattıklarını da anlatıyor.

Başımızdan aşağı, Louis Vuitton, Hermes, Chanel gibi süper lüks markalar, son model arabalar, Bulgari, Cartier mücevherler dökülen, her yerden son model arabaların çıktığı, en şık mekanlarda geçen dizi, bu lüks yaşamları yaşamak uğruna verilen tavizleri ve yaşanan hayatların sahteliğini asla sıkıcı olmadan, oldukça yüksek bir tempoyla anlatıyor.

Lüks yaşamlar, güzel insanlar, şık mekanlar, son moda kıyafetler, imkansız aşklar ve skandallar için gelip,  bir de cinayeti  kim işledi bonusu izlemek isterseniz eğer bu  Kore dramasını kaçırmamanızı öneririm. Ben tek oturuşta bitirdim ama siz öyle yapmayın çünkü dizi oldukça uzun.

* ‘Gossip Girl’, ‘Emily In Paris’, ‘Elite’ gibi dizileri sevdiyseniz eğer Netflix’in ‘Celebrity’sini beğenebilirsiniz.

Biz ekmeğimizin peşindeyiz

Based on a True Story

Bugün sosyal medyanın bir ucundan diğer ucuna savruluyoruz, ‘Celebrity’, Instagram ünlülerini anlatıyordu ‘Based on a True Story’ ise bizi podcast dünyasına taşıyor. Digitürk Bein Connect’te gösterime giren dizi esasen bir seri katil hikayesi fakat komedi tonunda işleniyor.

İlk çocuklarını bekleyen Ava (Kaley Cuoco) ve Nathan Bartlett (Chris Messina) maddi olarak çok zor bir dönemden geçmektedir. Emlakçılık yapan Ava bir türlü ev satamazken, kocası Nathan da tenis öğretmenliği yaptığı, zenginlerin üye olduğu lüks tenis kulubünde kovulmaktan beter edilir. Yönetim, Nathan yaşlandığı için artık yetişkinlere değil çocuklara ders vermesini isteyip yerine genç ve yakışıklı bir tenis hocasını atar.

Hem bebek bekleyen hem de maddi zorluklarla sınanan karı kocanın bir de evlerindeki su tesisatı arızalanınca hayatları tam bir cehenneme döner. Oysa evlerine tamirat için gelen yakışıklı, sıcak kanlı ve karizmatik tamirci Matt (Tom Bateman) çiftin tüm hayatını değiştirecektir.

Ava, cinayet podcastlerine bağımlıdır ve tam bir gizem tutkunudur. Çiftin yaşadığı bölgede ‘Batı Yakası Karın Deşeni’ olarak bilinen bir seri katil genç kadınları katletmektedir. Ava kısa süre içerisinde evlerindeki sevimli tamircinin aranan seri katil olduğunu anlar.

Çift, polise gitmek yerine seri katil Matt ile anlaşarak birlikte bir seri katil podcasti yapmaya karar verir. Kimliklerini gizleyerek yaptıkları ve Matt’in bir seri katil olarak işlediği cinayetleri anlattığı podcastleri kısa sürede çok büyük bir başarı elde ederek on milyonlarca dolarlık bir yatırıma dönüşür. Aynı anda hem heyecanlı hem komik hem de sürükleyici olmayı başaran dizi seyirciyi hiç sıkmıyor.

* ‘You’, ‘Only Murders in the Building’ ve ‘Scream’ serisini sevdiyseniz eğer bu diziyi beğenebilirsiniz.

Şövalye ruhlu bir mücadele

Nimona

Çok önemli bir uyarı ile başlamak istiyorum. ‘Nimona’ bir çocuk çizgi filmi değil, LGBTİ içerik de barındıran +18 bir çizgi roman uyarlaması. Yanlışlıkla çocuklarınızla izlemeyin sakın.

Netflix, ‘ND Stevenson’ın onlarca ülkede ve tam 16 değişik dilde yayımlanan çizgi romanı ‘Nimona’yı platform için bir çizgi film olarak uyarladı. Türün fanatikleri uyarlamayı oldukça beğendiler.

Alternatif bir gelecekteki bir çeşit ultra modern Ortaçağ krallığında baş şövalye ilan edilen Ballister Boldheart, şövalyelik töreni sırasında en yakınlarından birinin ihanetine uğrar ve istemeden onu şövalye olarak kutsayan kraliçenin ölümüne sebep olur. Bütün krallık onun ihanet içinde bir hain olduğunu düşünmektedir ve diğer şövalyeler ile güvenlik güçleri kendisini yakalamak için peşindedir. Ballister kaçarak saklanır ve gizlendiği yerde masumiyetini kanıtlamak için plan yapmaya başlar.

Bu kaçaklık sürecinde Ballister kendisine hiç beklenmedik bir yoldaş edinir. Ballister’ın yanına küçük bir kız görüntüsü ile gelen ve ona yardım etmeyi teklif eden Nimona, esasen insan değil şekil değiştirebilen farklı bir varlıktır. İblis ve canavar olmakla itham edilen Nimona yıllar önce insanların arasından kovulmuş ve ebedi yalnızlığa mahkum edilmiştir.

Ballister ve Nimona beraberce sadece krallığın şövalyelerine karşı değil, önyargılara, ötekileştirmelere, kendisine benzemeyeni ezip yok etmeye çalışan topluma karşı da zorlu ve onurlu bir mücadele vermeye başlarlar.

* ‘Love Death and Robots’, ‘Disenchantment’ ve ‘Castlevania’ gibi dizileri sevdiyseniz eğer ‘Nimona’yı beğenebilirsiniz.

Dünyayı kurtarmak, uçaktan kaçmak ve cinayet çözmek!Dünyayı kurtarmak, uçaktan kaçmak ve cinayet çözmek!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.