Çağdaş sanatın usta ismi Georg Baselitz, Sabancı’ya geliyor

Çağdaş sanatın önemli sanatçılarından Georg Baselitz'in son dönem eserleri 13 Eylül'den itibaren Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde sergilenecek. Sergiyle eşzamanlı olarak sanatçıyla ilgili kapsamlı bir program da seyirciyle buluşacak.

Kültür Sanat 22 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) yeni sezondaki sergisini duyurdu. Müze 13 Eylül’den itibaren Akbank Sanat’ın desteğiyle çağdaş sanatın önde gelen isimlerinden Alman ressam, baskı sanatçısı ve heykeltıraş Georg Baselitz’in eserlerine ev sahipliği yapacak.

1980’den bu yana uluslararası sanat dünyasında derin bir etkiye sahip olan Baselitz 20. yüzyılın ikinci yarısında Alman sanatı için yeni bir kimlik şekillendirmişti; 2. Dünya Savaşı’nın travma ve trajedisine tepki olarak benzersiz ve tamamen bireysel kalan bir sanatsal üslup geliştirmişti.

Baş aşağı kompozisyonlarıyla tanınıyor

1969’dan beri kompozisyonlarını baş aşağı resmeden sanatçı için bu yeni format biçimi içeriğinden arındırmanın, soyutlama ve figürasyon arasında bir yerde durmanın ve zamanında geleneksel olarak kabul edilen bir mecrada devrim yaratmanın bir yolu oldu.

Sanatçının yakın geçmişte ürettiği yüze yakın büyük boyutlu resim ve heykelden oluşan ‘Georg Baselitz: Son On Yıl’ başlıklı sergi SSM’nin tüm galeri alanlarında ve bahçesinde yer alacak. SSM’deki serginin yanı sıra sanatçının gravür çalışmalarından kapsamlı bir seçki eş zamanlı olarak Akbank Sanat’ta ziyaretçiyle buluşacak. Serginin küratörlüğünü sanatçının eserleri konusunda uzman olan Sir Norman Rosenthal üstleniyor.

Sergiye eşlik eden kapsamlı bir kataloğun yanı sıra konferans serisi, film gösterimleri, yetişkin ve çocuk eğitimleri ve atölyelerden oluşan zengin bir program Georg Baselitz’in yarım asırlık yaratıcı süreci ve sanatsal arayışına dair derinlikli bir bakış sunacak.

'Kürtleri evsiz gösteriyor' diye sergisi engellenen Salgado ile bakanlık barıştı! Yeni sergi eylülde‘Kürtleri evsiz gösteriyor’ diye sergisi engellenen Salgado ile bakanlık barıştı! Yeni sergi eylülde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler