Çağımızın sorularına yanıtlar: ‘Flu Lysistrata’

Yanı başımızda bir savaş ve katliam yaşanırken İstanbul Tiyatro Festivali vesilesiyle sahneden sorulanlarla  bir kere daha düşünüyoruz: Tiyatro tarihinin ilk savaş karşıtı oyunlarından 'Flu Lysistrata' çağımızın sorularına yanıt verebilir mi? 'Flu Lysistrata’, 27 Ekim saat 20.00’de, Alan Kadıköy'de.

Kültür Sanat 24 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Tiyatro, 2 bin 500 yıldır bütün yeniliklere ve teknolojik değişimlere rağmen ayakta kalmayı başardı. İnsana, insanı anlattı. Yanı başımızda bir savaş ve katliam yaşanırken İstanbul Tiyatro Festivali vesilesiyle sahneden sorulanlarla  bir kere daha düşünüyoruz: Tiyatro tarihinin ilk savaş karşıtı oyunlarından ‘Flu Lysistrata’ çağımızın sorularına yanıt verebilir mi?

‘Lysistrata’ kocalarının savaştan dönmesini beklemekten usanan kadınların barışı sağlamak için erkeklere karşı başlattıkları direnişle gelişen olayları anlatıyor. Ödüllü yönetmen Barış Arman, Bakırköy Belediye Tiyatroları ile Aristofanes’in klasik metnini türler arası bir yorumla yeniden ele alarak kimlik, cinsellik, iktidar ve statüko ile tüm bunların sahne üzerindeki temsiliyetini sorguluyor. Üstelik seyirciler de bu sürecin bir parçası oluyor.

Bakırköy Belediye Tiyatroları, 27. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında bu kez Anadolu yakasının gözdelerinden  Alan Kadıköy’de izleyicilerle buluşacak. Biletleri satışa çıkan festival programının tamamı İKSV’nin web sitesinde, https://tiyatro.iksv.org/tr/program adresinde.’Lysistrata’ aracılığıyla çağımızın sorularını düşünmek isteyenler detaylı bilgi ve biletler için tıklayabilir.

📌 ‘Flu Lysistrata’, 27 Ekim Cuma saat 20.00’de ve 28 Ekim Cumartesi 20.00’de Alan Kadıköy’de.

Lysistrata

Yazan: Aristofanes

Yöneten: Barış Arman

Dramaturji: Ceren Ercan

Hareket Düzeni: Salih Usta

Dekor ve Işık Tasarımı: Kerem Çetinel

Kostüm Tasarımı: Hilal Polat

Müzik: Ömer Sarıgedik

Yönetmen Yardımcısı: Gözde Ayar

Asistan: Harun Kuri

Oynayanlar: Bulut Akkale, Damla Karaelmas, Didem Germen, Elif Ürse, Emre Sırımsı, Faruk Üstün, Gözde Ayar, Kadir Hasman, Nurhayat Atasoy

Müzisyenler: Aykut Yıldırım, Ersin Toz, Melih Yüzer, Uğur Çerkezoğlu

İstanbul Tiyatro Festivali, Bausch’un başyapıtı ‘Café Müller’ ile başlıyorİstanbul Tiyatro Festivali, Bausch’un başyapıtı ‘Café Müller’ ile başlıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.