Cahit Berkay’dan İlkim Karaca’ya: ‘Cem aramızda olur muydu, düşünmeden edemiyorum’

Cahit Berkay yakın dostu Cem Karaca'nın hayatını anlatan 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filminin gösteriminin durdurulmasıyla başlayan tartışmaya katıldı. Berkay filme destek istedi, İlkim Karaca'nın, Cem Karaca'nın ölümünde ihmali olduğunu ima etti.

Kültür Sanat 30 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Cahit Berkay, 'Cem Karaca’nın Gözyaşları' filmi için destek istedi.

Çekim sürecinden beri tartışılan ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filminin gösterimi vizyona girmesinin hemen ardından mahkeme kararıyla durduruldu. Cem Karaca’nın oğlu ve filmin yapımcılarından Emrah Karaca ile Cem Karaca’nın son eşi İlkim Karaca arasındaki tartışma sosyal medya üzerinden devam ederken  Cem Karaca’nın yakın dostu Cahit Berkay da olaya dahil oldu.

Sosyal medya hesabından Emrah Karaca’nın paylaşımını alıntılayan Cahit Berkay, İlkim Karaca hakkında ithamlarda bulundu. Emrah Karaca, İlkim Karaca’yı babasının mirasını satmakla suçlamıştı. Berkay da olayların yakın tanığı olduğunu hatırlatarak herkesi ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filmine destek vermeye çağırdı.

Cem hâlâ aramızda olur muydu?

Berkay devam eden paylaşımında iddiaları farklı bir yere taşıdı. 8 Şubat 2004’te hayatını kaybeden Cem Karaca’nın ölümünde İlkim Karaca’nın ihmali olduğunu ima etti:

“Ayrıca o gece Cem fenalaştığında taksi çağırmak yerine karşı dairedeki Emrah’a haber verse ya da ambulans çağırsa acaba Cem hala aramızda olur muydu diye de düşünmeden edemiyorum. Şoförün sırtında Cem’i hastaneye götürürken kim bilir ne kadar zaman kaybedildi sorusu hep aklımda.”

Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca sanatçının hayatını konu alan ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filminin gösteriminin durdurulması için İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvurmuştu. Mahkeme 26 Ocak 2024’te vizyona giren filmin gösteriminin durdurulmasına karar vermişti.

Cem Karaca filmine durdurma kararı: Gösterimden kaldırılacakCem Karaca filmine durdurma kararı: Gösterimden kaldırılacak

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.